Image
Damian Harrington, en av Europas ledande fastighetsanalytiker, håller ett föredrag om retailtransformationen ur ett internationellt perspektiv på Lokalmarknadsdagen i Göteborg den 16 januari.
Damian Harrington, en av Europas ledande fastighetsanalytiker, håller ett föredrag om retailtransformationen ur ett internationellt perspektiv på Lokalmarknadsdagen i Göteborg den 16 januari. Bild: Oast House Archive/Colliers

Ledande internationell retailexpert till Lokalmarknadsdagen

Lokalmarknadsdagen Vår Det sägs att UK ligger några steg före Sverige i retailtransformationen. Damian Harrington, en av Europas vassaste retailexperter kommer till Lokalmarknadsdagen i Göteborg och berättar om den brittiska och internationella utvecklingen.
Publicerad den 2 Januari 2020

Damian Harrington är head of Research på Colliers i EMEA-området. Han har 20 års erfarenhet av fastighetsmarknaden i EMEA och har varit baserad i London, Dubai, Prag och Helsingfors. Han har arbetat för Colliers sedan 2009 och är sedan 2015 head of Research på Colliers EMEA. Han har även arbetat för CBRE och drivit en egen konsultfirma.

På Lokalmarknadsdagen på Clarion Hotel Post den 16 januari berättar han ur sitt perspektiv om den pågående retailtransformationen. Storbritannien, särskilt storstäderna och inte minst London, sägs vara ett antal steg före Sverige i transformationen. Storbritannien har den högsta e-handelspenetrationen i världen och landets retailsektor ligger främst i utvecklingen kring upplevelsedriven retail som präglas av nöje, rekreation, food & beverage och omnishopping. Trenderna som syns i London nu lär prägla även den svenska retailsektorn framöver.

Lokalmarknadsdagen blir decenniets första stora fastighetsseminarium i Göteborg – ett klassiskt heldagsseminarium om fastighetssektorn med Göteborgsregionen i fokus. Fastighetssverige och Lokalnytt arrangerar tillsammans med Business Region Göteborg.

Du ser hela programmet här och du anmäler dig här.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Colliers International Sweden AB på Branschguiden

Colliers är ett ledande företag inom global fastighetsrådgivning präglat av entreprenörsanda.
Vårt svenska team består av ett 40-tal experter som arbetar med att öka lönsamheten för investerare, fastighetsägare, byggherrar och hyresgäster. Genom vår goda expertis och höga servicenivå skapar vi effektiva lösningar som hjälper våra kunder att uppnå framgång snabbare.

Colliers experter erbjuder kvalificerad kunskap inom Capital Markets, Leasing, Corporate Solutions samt Valuation. Med kontor i både Stockholm och Göteborg samt ett starkt nordiskt samarbete ser vi till at...

Läs mer om Colliers International Sweden AB på Branschguiden

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY