Image
Svensk Cater etablerar sig i Landvetter.
Svensk Cater etablerar sig i Landvetter. Bild: Arkitektbyrån Design

Broods utvecklar Svensk Caters nyetablering

Uthyrning Under åren 2013-2020 utvecklade Joakim Garfvé Mölnlycke Logistikpark i tre etapper tillsammans med BRA Bygg som byggpartner. Nu är det dags för nästa gemensamma projektutveckling i Härryda kommun. – Svensk Cater kommer få optimal strategisk placering i en kommun som sticker ut i sitt arbete för att främja ett bra företagsklimat. Resultatet blir fler investeringar och nya arbetstillfällen, säger Joakim Garfvé, grundare Broods.
Publicerad den 20 September 2024

I Björröd i Landvetter kommer Svensk Cater etablera ny verksamhet för att skapa de bästa förutsättningarna för att fortsätta vara en av landets ledande restauranggrossister. Tillsammans med BRA Bygg, Hans Andersson Holding och Broods kommer en ny logistikanläggning stå klar i början på 2026 efter vinst i kommunens markanvisningstävling.
– Vi är mycket stolta över att få förtroendet att leda detta totalentreprenadprojekt, där vi tillsammans med våra samarbetspartners bygger en toppmodern logistikanläggning för Svensk Cater. Vårt långsiktiga samarbete med Joakim Garfvé och Broods har varit en viktig grund för detta projekt. Nu ser vi fram emot att påbörja produktionen under Q4 och bidra till kommunens fortsatta utveckling, säger Magnus Andersson, vd på BRA Bygg.

Med en yta på 8 000 kvadratmeter kommer Svensk Cater kunna stärka sin marknadsposition genom nya smarta lösningar och effektiva funktioner för att skapa en modern och flexibel arbetsplats – från administration till godshantering och lager. Samtidigt kommer den vara byggnadstekniskt framtidssäkrad med extra fokus på energioptimering
– Här kommer det skapas närmare 100 nya arbetstillfällen och det är ett strategiskt viktigt beslut för oss med stort fokus på hållbarhet. För oss betyder även hållbarhet ett stort lokalt engagemang. Det innebär allt från att förstå vad våra närliggande kunder vill ha utifrån rätt sortiment, till att vara en del av arbetsmarknaden, ha goda relationer med kommunen och övriga företag i kommunen, säger Lars Carlsson, vd på Svensk Cater.

Svensk Caters signum är att verka lokalt. Med ett utbud med internationellt kända varumärken, är lokala matproducenter en viktig pusselbit. När allt fler restaurangbesökare efterfrågar lokalproducerad mat, skapar det möjligheter för andra företagare i kommunen.
– Tack vare deras etablering i Landvetter finns det möjlighet att fler lokala företag utvecklas och att fler drömmar får liv. Precis så vill vi arbeta – tillsammans med andra och med projektutveckling som skapar positiv utveckling för samhället och människan. Så att fler drömmar och idéer kan bli till verklighet, avslutar Joakim Garfvé.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Vi tror på en stark realhyresutveckling"

Bolag SBB:s dotterbolag Sveafastigheter är på väg mot börsen och blir därmed det största börsnoterade svenska bostadsbolaget. Sveafastigheters vd Erik Hävermark berättar för Fastighetssverige vad de vill uppnå genom noteringen, om börsklimatet och tajmingen för noteringen, tillväxtplanerna för bolaget och varför Sveafastigheter inte kommer att delas ut till aktieägarna i SBB.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.