Image

Akademiska Hus investerar 300 miljoner i Lund

Bygg/Arkitektur Akademiska Hus investerar 300 miljoner kronor i en ombyggnation av V-huset på Lunds tekniska högskola. Resultatet blir större ytor för spontana och planerade möten samt mer än dubbelt så många studieplatser.
Publicerad den 21 Februari 2013
Akademiska Hus och LTH bygger om V-huset. Bild: A-Plan Arkitektkontor
Akademiska Hus och LTH bygger om V-huset.

På V-huset, som ritades av Klas Anselm och byggdes på 1960-talet, studerar i dag cirka 1000 personer på utbildningar som väg- och vattenbyggnad, brandteknik och riskhantering.

Det är långt många fler än när huset byggdes, vilket på senare år har inneburit att allt större klimattekniska krav ställs på byggnaden. Det är dessa krav och ett förändrat studiebeteende som ligger till grund för den verksamhetsanpassning som Akademiska Hus och LTH ska genomföra i två etapper mellan 2013 och 2016.

? Det är viktigt för oss att erbjuda effektiva lokaler som knyter ihop de olika delarna av huset och som skapar bättre möjligheter för studenter och forskare att mötas. Vi moderniserar också husets installationer och förbättrar inomhusklimatet, säger Tomas Ringdahl, regiondirektör för Akademiska Hus Region Syd.

Ett övergripande mål för ombyggnaden är att miljöklassa V-huset enligt certifieringssystemet Miljöbyggnad.

Byggstart beräknas ske till sommaren.


- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Heimstaden testar udda inslag i Kronprinsen

Bolag Om en månad invigs första delen av det nyrenoverade Kronprinsen i Malmö. En del av fokuset i den kommersiella ytan är på träning och hälsa. Fastighetssverige tog därför pulsen på Heimstaden om hur det ska gå med deras "nära-centrum stadsdelscentrum" nu.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige