Image

Agneta Jacobsson vd för nya Cushman & Wakefield

Bolag Agneta Jacobsson har utsetts till svensk vd - och Nordenansvarig - för nya Cushman & Wakefield, som nu har slagits ihop med DTZ. Anders Nordvall blir chef för Capital Markets.
Publicerad den 3 September 2015
Agneta Jacobsson. Bild: Torbjörn Persson
Agneta Jacobsson.

Agneta Jacobsson berättar att hon först i förra veckan fick reda på att hon utsetts till Sverige-vd.

- Det kommer att bli ett fantastiskt bolag och jag är jätteglad över att få leda och utveckla det. Jag ser också fram emot att arbeta med Anders och de andra från gamla Cushman & Wakefield. Det är ett väletablerat team med medarbetare som verkligen gör skillnad i branschen, säger Agneta Jacobsson till Fastighetssverige.

Hon ser också fram emot att utveckla bolaget i de övriga nordiska länderna.
- Vi har affiliates i alla de nordiska länderna men ingenting är klart kring hur det kommer att se ut framöver.

Hon tycker att de båda bolagen kompletterar varandra bra.
- För ett år sedan var ju Cushman & Wakefield i princip ingenting i Sverige men sedan har det ju hänt en hel del och de har ett fantastiskt transaktionsteam. Vi har i och för sig genomfört ett 50-tal transaktioner i år, men bortsett från ett par stora affärer har det varit mindre transaktioner. Med Cushman & Wakefield blir det ett helt annat segment.

- Samtidigt är vi på gamla DTZ väldigt starka inom värdering och vi har också förstärkt inom Occupier Services, något vi kommer att gå ut med inom kort.

Siktet är inställt på att de båda bolagen ska flytta ihop så snart som möjligt.

- Från 1 oktober kommer vi båda att ha AMF Fastigheter som hyresvärd. Det är en bra hyresvärd. Vi har en ständig dialog och jag är övertygad om att lokalfrågan kommer att lösa sig.

Det nya bolaget kommer att ha cirka 80 anställda i Sverige.

En del blir övertaliga?
- Globalt är det säkert så, men det är inte alls säkert att det behöver bli så i Sverige.

Hur har tiden från uppköpet till verkställandet varit?
- Jag har aldrig varit med om en så här stor sammanslagning och visste inte alls hur det skulle gå till. Konkurrensmyndigheterna måste godkänna så här stora sammanslagningar och det var först i förra veckan som det godkändes i Europa. Under tiden har vi arbetat som vanligt, vilket har inneburit att vi har pitchat mot varandra under tiden, en gång i Sverige, en ganska konstig situation. Det var först för ungefär tre veckor sedan som jag träffade Anders Nordvall för första gången i det här sammanhanget.

Det nya sammanslagna bolaget blir ett av världens största bolag inom globala fastighetstjänster med en omsättning på 5 miljarder USD, 43 000 anställda, närmare 400 miljoner kvadratmeter under förvaltning och genomförda sälj- resp uthyrningstransaktioner till ett värde av 191 miljarder USD under 2014.
Verksamheten i EMEA leds av John Forrester, Chief Executive Officer, och Carlo Barel di Sant'Albano, ordförande.

I EMEA har nya Cushman & Wakefield 5 000 anställda och en omsättning på närmare 800 miljoner USD. Bolaget finns representerat i 17 länder och 40 marknader i regionen.
Nya Cushman & Wakefield är nu ett av de tre största kommersiella fastighetstjänsteföretagen i alla större europeiska marknader och därmed en ledare inom Capital Markets, Occupier Services (hyresgästrepresentation) och andra kommersiella fastighetstjänstesektorer.

Det nya Cushman Wakefield leds globalt av Brett White, Chairman och Chief Executive Officer och Tod Lickerman, President.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Cushman & Wakefield på Branschguiden

Cushman & Wakefield är ett ledande globalt fastighetsrådgivningsföretag som genom att omsätta idéer i handling, levererar betydande värde till fastighetsägare, investerare och hyresgäster. Cushman & Wakefield är bland de största fastighetstjänsteföretagen med 51 000 anställda på cirka 400 kontor i 70 länder. Under 2018 hade företaget en omsättning på 8,2 miljarder USD och ett tjänsteutbud som omfattar property-, facilities- och project management, uthyrning, capital markets, värdering och andra tjänster. För mer information, besök www.cushmanwakefield.om eller följ @Cus...

Läs mer om Cushman & Wakefield på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Jacob Bruzelius om nya uppdraget: "Påfrestande miljö där konflikter kan uppstå"

Karriär Jacob Bruzelius, tidigare vd för Coperate Finance på Catella Sverige, blir istället Head of Debt Capital Markets med fokus på utveckling inom skuldrådgivning och omstruktureringar utifrån rådande marknadsläge. För Fastighetssverige berättar han om vilka skillnader han ser från finanskrisen och situationen idag.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige