Image

400 nya lägenheter i Grön Bostad

Bolag Samarbetet inom Grön Bostad (Byggvesta och Afa) utvecklas med ytterligare 400 moderna lägenheter i fyra fastigheter i Stockholm, Malmö och Västerås.
Publicerad den 29 Maj 2012

Fastigheterna är ”egenvärmehus”, vilket innebär att husen i huvudsak värms upp av instrålad solvärme, hushållsapparater, belysning och verksamhet och av de boende själva med tillskott av fjärrvärme.

Grön Bostad, som till lika delar ägs av Byggvesta och Afa Fastigheter, äger sedan tidigare cirka 900 lägenheter. Grön Bostads affärsidé är att äga och förvalta hyreslägenheter med miljöprofil i storstäder.

– Affären syftar till att väsentligt utöka Grön Bostads bestånd av långsiktigt hållbara hyresfastigheter. Vi vill verka som pådrivare av utvecklingen när vi investerar i fastigheter med mervärden för både boende och samhälle, säger Rickard Backlund, vd för Grön Bostad.

Byggvestas vd Gunnar Nordfeldt ser en fortsatt stark utveckling.

– Byggvesta vill vara en stark aktör vid utvecklandet av hyresbostäder med hög kvalitet, bra planlösningar med liten miljöpåverkan och energieffektiva byggnader. Vi är helt fokuserade på att utveckla och investera i moderna gröna hyreslägenheter i storstäderna. Vi är nu ledande inom segmentet hyresrätter i Egenvärmehus (”passivhusnivå” 1) i Sverige. Totalt har vi de senaste fem åren investerat i cirka 1 300 hyreslägenheter i storstäderna, och har ytterligare marktilldelningar för exploatering av cirka 2 000 lägenheter under de närmaste åren. Affären innebär att vi kan öka vår expansionstakt väsentligt, säger Gunnar Nordfeldt.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Många fastighetsbolag tar för lätt på sälj och uthyrning"

Bolag Under 2022 tog han steget från NCC till en tillvaro som konsult. Nu återvänder Marcus Sandahl till tillvaron som anställd när han blir sälj- och uthyrningschef på Platzer. För Fastighetssverige berättar Marcus Sandahl om nya tjänsten, sin syn på Platzer, Johanna Hult Rentschs betydelse för beslutet att ansluta till bolaget, om lärdomarna från konsultverksamheten och om sista tiden med uppdraget på Hufvudstaden.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige