Image

Afa köper in sig i satsande byggbolag

Bolag Afa har köpt hälften av aktierna i det nya bolaget Grön Bostad som Byggvesta har bildat. Bolaget siktar på att bygga 3 000 hyresrätter i Sverige de närmaste fem åren.
Publicerad den 27 April 2011

Byggvesta har just nu 425 hyreslägenheter i produktion, i Malmö, Västerås, Göteborg och Stockholm. Dessa har lagts i det nybildade bolaget Grön Bostad. Afa Fastigheter har köpt hälften av aktierna i bolaget för 200 miljoner kronor, skriver Dagens Industri.

Afa får genom affären möjlighet att förvärva de färdigställda objekten.

Affärsidén är att bygga energieffektiva hyresrätter till en låg byggkostad, bland annat genom att importera prefabricerade betongstommar från Baltikum och Tyskland.

- I pipelinen har vi mer än 3 000 lägenheter i olika stora städer som också ska ingå i Grön Bostad. Marknadsvärdet beräknas då till 4-5 miljarder kronor, säger Gunnar Nordfeldt, vd och minoritetsägare (20 procent) i Byggvesta, till DI.

Huvudägare (80 procent) i Byggvesta är Stellar Holdings, som ägs av svenskamerikanen Lars Jonsson.

- Partnerna har samma målsättning, att bygga upp en stor portfölj av hyresrätter i storstäderna, säger Tomas Ingemarsson, fastighetschef på Afa fastigheter.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

De gick bäst på börsen i juli

Lista Fastighetssverige har tittat närmare på vilja av de noterade fastighetsbolagen som gick bäst på börsen under juli månad.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY