Image

Backlund om läget i sina andra bolag

Bolag Det är intressanta saker på gång i både NP 3 och bolaget som ägs gemensamt av Första och Andra AP-Fonden. Rickard Backlund redogör här för läget i de nystartade bolagen som han är ordförande i.
Publicerad den 28 April 2011
Rickard Backlund. Bild: Aberdeen. Bild: Aberdeen
Rickard Backlund. Bild: Aberdeen.

En vd och ett antal ledningspersoner är utsedda i Första och Andra AP-Fondens bolag som ska satsa på europeiska fastighetsinvesteringar.

- Jag kan inte berätta vilka det är, men vi kommer att gå ut med det inom kort, säger Rickard Backlund till Fastighetssverige.

Bolaget ska då också förhoppningsvis ha ett namn.

- Vi hade ett namn, men det godkändes inte. Det var för likt en europeisk banks. Förhoppningsvis kan vi använda ett snarlikt namn.

Vilket namn hade ni tänkt er?
- Nej, det säger jag inte.

Bolaget kommer att ha en organisation i Sverige och ett antal personer ute på nyckelmarknaderna, som är framför allt London, Paris, Hamburg och München.

NP 3, som satsar på fastigheter i Norrland håller just nu på med en första kapitalresning, som är öppen hela första halvåret.

- Förhoppningen är att få in 250 miljoner kronor i eget kapital, och marknaden svarar upp bra på det här. Samtidigt gör vi apporter på samma volym nu i den första rundan.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Annons Image
Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

EU-satsning för energieffektiva bostäder testas i Göteborg

Energi/miljö Ett nytt EU-projekt, ThumbsUp, ska utveckla och demonstrera energilagringslösningar i bostäder. Projektet, som involverar 19 företag, universitet och forskningscentra, koordineras av Veolia i Spanien, medan svenska Johanneberg Science Park samordnar hur lösningen ska testas. Detta sker i Göteborg på HSB Living Lab, en av tre demonstrationsplatser.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige