Image

Här är ledningspersonerna i AP-fondernas utlandsbolag

Karriär Cityhold Property blir namnet på Första och Andra AP-fondens nya bolag för europeiska fastighetsinvesteringar. Vd och fyra ledningspersoner är utsedda.
Publicerad den 15 Juni 2011

Det nybildade bolaget ska fokusera på långsiktiga investeringar i kommersiella fastigheter med centrala lägen i europeiska storstäder. Vd blir Per Sjöberg, som närmast kommer från det egna fastighetsföretaget Reiton AB och tidigare var vd för CLS Holdings plc i London.

Övriga ledningspersoner i Cityhold Property är:

# Andrew Smith, investeringschef.
# Sir Julian Berney, asset manager, London.
# Christophe Murciani, asset manager, Paris.
# Robb Simpson, investeringsanalytiker.

Rekryteringen av ytterligare nyckelpersoner pågår, det saknas i nuläget en ekonomichef och en asset manager i Tyskland.

- Jag är mycket stolt över uppdraget att bygga en diversifierad fastighetsportfölj med stabila kassaflöden för Första och Andra AP-fonden. Jag är också stolt över det starka team av medarbetare vi har samlat, med lång och bred erfarenhet av de europeiska marknaderna, säger Per Sjöberg, vd för Cityhold Property AB.

Cityhold Property drivs i samarbete med Catella, som bistår företaget med resurser och kompetens inom ramen för ett flerårigt managementavtal.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Så ska Södra Änggården förvandlas från industriområde till bostadsområde

Bygg/Arkitektur Södra Änggården är en ny, stor stadsdel i Göteborg som utvecklas just nu. Sex olika byggaktörer är involverade i projektet, ett projekt som hålls ihop av Development Partner. För vd Marcus Jonsson, som varit involverad sedan 2017, har det varit en resa genom pandemi, lågkonjunktur och byggkris.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige