Image

Willhem byggstartar hyresrätter i Borås

Bostäder Willhem har nu inlett produktionen av 28 nya hyreslägenheter i Alideberg, Borås.
Publicerad den 23 November 2016
Det första spadtaget togs under tisdagen. Bild: Willhem
Det första spadtaget togs under tisdagen.

I stadsdelen Alideberg bygger Willhem, tillsammans med entreprenören Peab, ett nytt flerbostadshus med 28 lägenheter i hyresrättsform. I går togs det symboliska första spadtaget för projektet. På plats fanns, förutom representanter från Willlhem, Stefan Lindvert, arbetschef på Peab, och Ulf Olsson, kommunstyrelsens ordförande och kommunalråd i Borås.

– Borås växer och det finns ett stort behov av nya bostäder. Vi är glada över att det blir hyresrätter och där ser vi Willhem som en viktig och långsiktig aktör, säger Ulf Olsson.

– Genom vårt senaste förvärv har vi blivit en betydande aktör i Borås. Men vår ambition är inte bara att förvalta, vi vill också bidra till att det byggs fler hyresrätter. För oss är det här en milstolpe och vi ser fram emot att fortsätta på den vägen, säger Willhems vd Mikael Granath. 

Även Willhems nyproduktionschef, Rikard Norström, tycker att projektet är en viktig markör.

– Att starta byggnationen av Gräshoppan känns extra roligt eftersom det är vårt första nyproduktionsprojekt i egen regi här i Borås, säger han.

Uthyrningen av lägenheterna startar preliminärt sommaren 2017. Inflyttningen är beräknad till årsskiftet 2017/2018.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Willhem på Branschguiden

Willhem är ett bostadsbolag med starkt fokus på hög kundservice och trygghet i boendemiljön. Våra fastigheter finns på utvalda tillväxtorter i Sverige. Huvudkontoret ligger i Göteborg. Med Första AP-fonden som ägare utvecklar vi ett långsiktigt och ansvarsfullt bostadsbolag.

Läs mer om Willhem på Branschguiden

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Batljan: "Vi kommer aldrig släppa JM"

Bolag Den 20 juni köpte SBB 20 procent av kapitalet i JM och under hösten har börsjätten fyllt på ännu mer och äger nu 27 procent av aktierna. Det har spekulerats om SBB kan komma att lägga ett bud på hela bolaget men kring det ämnet är Ilija Batljan som väntat fåordig. SSB-vd:n ser i alla fall JM som en långsiktigt investering för sitt snabbväxande bolag, det berättade han bland annat under ett event som Aktiespararna ordnade under tisdagen.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY