Image
Bo Wikare, blir ny vd för NK.
Bo Wikare, blir ny vd för NK. Bild: Hufvudstaden

Wikare tar över NK

Bolag Hufvudstaden gör flera förändringar i koncernledningen. Bland annat tar Bo Wikare över NK.
Publicerad den 2 Oktober 2020

Hufvudstaden befinner sig i en intensiv utvecklingsfas med stora pågående och planerade projekt samtidigt som rådande pandemi ställer krav på ökad lyhördhet och anpassningsförmåga. För att ytterligare stärka ledarskapet och satsningen på affärsutveckling görs följande förändringar i koncernledningen per den 1 oktober 2020:

Bo Wikare utses till ny chef Affärsområde NK, tillika vd för AB Nordiska Kompaniet. Han kvarstår som vice vd i Hufvudstaden och ingår fortsatt i koncernledningen.

Han var tidigare chef affärsutveckling, en roll som Mattias Nygårds tar över vilket innebär att även han tar plats i koncernledningen.
Vidare utser styrelsen Anders Nygren, chef Affärsområde Stockholm, till vice vd i Hufvudstaden.

– De tre chefer som nu tar sig an nya roller i koncernledningen har alla lång erfarenhet från ledande befattningar i fastighets- och retailbranschen. De har alla gemensamt att de varit många år på Hufvudstaden och i tider av förändring känner jag mig mycket trygg med att få jobba tillsammans med en så erfaren och kompetent koncernledning. Vi fortsätter att utveckla våra verksamheter och har nyligen lanserat e-handel för NK och öppnar vår första egna coworking-anläggning om ett par månader. Det är bara två av alla projekt vi har på gång i Stockholm och Göteborg, säger Ivo Stopner, vd, Hufvudstaden.

I samband med att Bo Wikare tillträder som vd för AB Nordiska Kompaniet lämnar tidigare vd Henrik Andreasson bolaget.

– Jag vill rikta ett stort tack till Henrik Andreasson för ett värdefullt arbete som vd för AB Nordiska Kompaniet. Jag önskar honom ett varmt lycka till när han nu lämnar Hufvudstaden, säger Ivo Stopner.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Partnertext

Framtidens laddsystem för elbilar

Presenteras av ChargeNode

Annons Image
Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Cibus tillväxtplaner efter nya storköpet

Bolag Cibus fortsätter göra stora portföljförvärv. Efter att ha köpt 72 fastigheter i Finland från Sagax berättar vd:n Sverker Källgården om tillväxtstrategin, den nya storägaren, planerna för andra halvåret 2021 och om expansionsmöjligheter till Norge och Danmark.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY