Image
Ivo Stopner.

Hufvudstaden har emitterat sin första gröna obligation

Bolag Hufvudstaden har under gårdagen framgångsrikt genomfört sin första emission av gröna obligationslån om sammanlagt en miljard kronor inom ramen för det befintliga MTN-programmet som nyligen utökades till tolv miljarder kronor.


Ivo Stopner.

Ivo Stopner om avskedet från Hufvudstaden

Bolag Efter 22 år på vd-posten hos Hufuvdstaden tackar Ivo Stopner för sig och går i pension. För Fastighetssverige berättar han om beslutet att dra sig tillbaka, om det återstående halvåret och om vad han ser fram emot med pensionärslivet.


Ivo Stopner.

Ivo Stopner går i pension vid årsskiftet

Bolag Hufvudstadens vd Ivo Stopner har meddelat styrelsen att han önskar utnyttja sitt 60-årsavtal och gå i pension. Ivo Stopner har varit vd i Hufvudstaden sedan 1999.


Ivo Stopner.

NK köper Departments & Stores verksamhet i NK-varuhusen

Bolag Hufvudstadens dotterbolag Nordiska Kompaniet (NK) har träffat en överenskommelse med RNB Retail and Brands AB om att förvärva NK-verksamheten inom deras dotterbolag Departments & Stores Europe AB.


Bo Wikare, blir ny vd för NK.

Wikare tar över NK

Bolag Hufvudstaden gör flera förändringar i koncernledningen. Bland annat tar Bo Wikare över NK.


Ivo Stopner.

Ivo Stopner fortsatt sjukskriven

Bolag Hufvudstadens verkställande direktör Ivo Stopner, som varit sjukskriven sedan 1 oktober 2019 på grund av behov för återhämtning efter en period av hög arbetsbelastning, kommer att vara fortsatt sjukskriven till och med den 30 juni 2020.


Hufvudstadens vd Ivo Stopner sjukskriven fram till årsskiftet

Bolag Bolagets vice vd tar över fram till nyårsdagen.


Hugo Boss till Göteborg

Uthyrning Hugo Boss öppnar i slutet av 2018 sin första butik i Göteborg, hos Hufvudstaden på Fredsgatan 2.


Hufvudstaden bygger på – förlänger med Vinge

Bygg/Arkitektur Hufvudstaden startar en påbyggnad av drygt 2 600 kvadratmeter kontorslokaler i fastigheten Skären 9 i Bibliotekstan, Stockholm. Påbyggnaden omfattar två våningsplan med en strålande utsikt över Norrmalmstorg och Nybroviken. I samband med påbyggnaden sker en genomgripande totalrenovering av de befintliga ytorna och en uppgradering av tekniken i sin helhet.


Cartier öppnar sin första butik i Norden

Uthyrning Det franska lyxvarumärket Cartier öppnar under hösten 2018 sin första butik i Norden hos Hufvudstaden i Bibliotekstan.


Hufvudstaden fokuserar på att utveckla NK

Karriär Hufvudstaden tillsätter Mattias Nygårds till den nya befattningen som chef för affärsutveckling på NK.


Hufvudstadens vd Ivo Stopner om Göteborgsplanerna

Bolag | PLAY Ivo Stopner, vd för Hufvudstaden, berättar om bolagets satsning på Göteborg, framtiden och den rusande C-aktien.


Chanel öppnar hos Hufvudstaden

Uthyrning Hösten 2017 öppnar Chanel sitt nya koncept Chanel Beauty Store i Hufvudstadens fastigheter i Göteborg och Stockholm.


Ivo Stopner blickar inte bakåt

Bolag Hufvudstadens mångårige vd Ivo Stopner berättar i en intervju med Fastighetssverige om vikten av att vara här och nu, varför man bara finns i två städer och turbulensen kring bolagets C-aktie.


Lokalmarknadsdagen

Hufvudstadens Göteborgsplaner

Lokalmarknadsdagen Hufvudstaden är en av de viktigaste spelarna i Göteborgs innerstad. På Lokalmarknadsdagen kommer vd Ivo Stopner att berätta om bolagets planer, tankar och visioner.


Moncler öppnar sin första butik i Sverige

Uthyrning Modemärket Moncler öppnar i höst sin första butik i Sverige, hos Hufvudstaden på Birger Jarlsgatan 13 i Bibliotekstan, Stockholm.


”Analyserna är sällan helt samstämmiga”

Ekonomi/Finansiering Wihlborgs finanschef Arvid Liepe om aktieanalytikernas nedgradering av Wihlborgs aktier. ”De får ha sina synpunkter”.


LISTA: Topparnas bolagsengagemang

Event En har engagerat sig i handbolls-EM, en annan satsar på naturenergi. Fastighetssverige har kartlagt fastighetshöjdarnas insyn i olika företag – och branscher.


Hufvudstaden välkomnar nytt matkoncept till Sverige

Uthyrning Italienska Eataly innefattar restauranger, barer, caféer, matmarknad och husgeråd och kommer att flytta in på cirka 3 000 kvadratmeter på Biblioteksgatan i Stockholm under hösten 2017.


Victoria’s Secret öppnar i Nordstan

Uthyrning Efter sommaren öppnar Victoria’s Secret en butik i Femman i Nordstan, kedjans första etablering i centrala Göteborg.