Image

Wallenstam hyr ut på Avenyn

Uthyrning Wallenstam hyr ut 4 300 kvadratmeter på Avenyn till Convendum. Avtalet sträcker sig i tio år.
Publicerad den 1 September 2016

Sommaren 2017 flyttar Convendum in i Wallenstams lokaler på Avenyn 21 i Göteborg som just nu är under ombyggnad. Cirka 4 300 kvadratmeter och sju våningar fylls då med aktivitetsbaserade öppna coworking ytor med kontorsrum, lounge, konferenscenter, restaurang, café, musikstudios, showrooms och gym för sina kunder. Bottenvåningen kommer att vara öppen för allmänheten med spännande publik verksamhet. Avtalet sträcker sig över tio år.

– Vi ser detta som ett mycket positivt tillskott på Avenyn. Convendum står för en modernisering med kreativa och urbana lösningar i ett välpaketerat koncept som möter det mobila arbetssättet. Dessutom bidrar etableringen till att det öppnas nya möjligheter för samverkan, utveckling och trivsam tillvaro mitt på Göteborgs paradgata, vilket känns fantastiskt roligt, säger Thomas Dahl, vice vd för Wallenstam.

Convendum arbetar för att utveckla kontorsmarknaden med en tillgänglighet som stimulerar samhörighet, kreativitet och nätverk. Bolaget ägs av entreprenörerna Håkan Jeppsson, grundare av Feelgood, tillsammans med bland andra Per Sundin, vd Universal Music, Ash Pournouri, grundare av At Night Management och Symposium Stockholm samt Staffan Holm, styrelseordförande Live Nation Sweden.

– Den digitala utvecklingen har förändrat dagens arbetssätt vilket ställer nya krav på kontoret som arbetsplats och mötes- och kommunikationsplattform. Vårt koncept ger företag nya möjligheter till flexibla kontor med den senaste tekniken i bästa cityläge. Efterfrågan är stor och en etablering på Avenyn känns helt rätt för Convendum, säger Håkan Jeppsson, vd på Convendum.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige