Image
Convendum i Umami Park i Sundbyberg.

Convendum har etablerat sig i Stockholms nya stadsdel

Uthyrning Under sommaren 2022 öppnade Convendum upp ett nytt Coworking space i Stockholmsregionens nya dynamiska område, Umami Park i Sundbyberg. Sundbyberg har ett brett näringsliv och är en attraktiv etableringsort med över 4000 företag. Under hösten 2023 etablerar Convendum ett andra Coworking space i Sundbyberg centrum.


Oscar Limbäck, COO på Convendum

Convendum: "Coworking är ingen fluga"

Uthyrning Fastighetssverige kunde igår berätta om att medlemsorganisationerna Fastighetsägarna och Företagarna har olika syn på vilken framtid coworking-ytorna går tillmötes. Fastighetssverige ringde upp den största aktören på marknaden, Convendum, för att se vilken framtidstro de har.


Convendum tog första steget utomlands genom sin etablering i Palma.

Efter första utlandsetableringen – så ser Convendums tillväxtplaner ut

Bolag Convendum kliver utanför Sverige genom sin etablering i Palma. Oscar Limbäck, COO på Convendum, berättar för Fastighetssverige varför Palma stod först på tur, vilka kunder man riktar sig till på Mallorca, om fortsatt expansion i utlandet och om bolagets främsta uppgifter för avslutningen av 2022.


Convendum öppnar i Palma.

Convendum öppnar sin första coworkinganläggning utomlands

Uthyrning Convendum fortsätter att expandera och tar nu klivet utanför Sveriges gränser och öppnar sin första anläggning i Palma de Mallorca.


Convendum Coffee öppnar vid Convendums anläggning nära Stureplan i Stockholm.

Convendum Coffee öppnar vid Stureplan i Stockholm

Uthyrning Idag måndag den 22 augusti öppnar Convendum Coffee i gatuplan till Convendums nya flaggskepp på Kungsgatan 9 i Stockholm, sedan tidigare finns Convendum Coffee även på Vegagatan 14 vid Odenplan.


Convendum öppnar nytt flaggskepp.

Convendum öppnar nytt flaggskepp

Bolag Igår öppnade Convendum sin hittills största etablering på Kungsgatan i Stockholm.


Convendum etablerar sig i Skandia Fastigheters Koppartråden Park.

Convendum etablerar sig i uppgraderad kabelfabrik

Uthyrning Fabriksparken börjar alltmer ta sin form som Sundbybergs nya oas. Just nu uppgraderas Koppartråden, den före detta kabelfabriken, till moderna arbetsmiljöer med bevarad industricharm. Här etablerar snart Convendum ett nytt Coworking Space på 4 120 kvadratmeter.


Colliers flyttar den 1 augusti till Convendum på Kungsgatan.

Colliers flyttar sitt huvudkontor till Convendum

Uthyrning Colliers flyttar den 1 augusti sitt huvudkontor till Convendum på Kungsgatan 9 i Stockholm.


Convendum hyr 3 700 kvadratmeter i en kontorsfastighet som ägs av Barings.

Convendum hyr fastighet av Barings

Uthyrning Barings, en av världens största investeringsförvaltare inom fastigheter, har tecknat ett hyresavtal om 3 700 kvadratmeter med Convendum i en kontorsfastighet i Stockholm.


Convendum tecknar avtal med Balder och etablerar coworking i Spårvagnshallarna.

Convendum tecknar avtal med Balder – etablerar coworking i Spårvagnshallarna

Uthyrning Efterfrågan på hybridkontor och coworking-ytor är stor, särskilt i landets storstäder. För att kunna erbjuda detta till fler i Stockholm etablerar sig Convendum hos Fastighets AB Balder i Spårvagnshallarna. Tillträde inleds i början av 2023.


Convendum utökar i Göteborg hos Wallenstam.

Convendum utökar i Göteborg

Uthyrning Convendum utökar sin etablering i Göteborg och har avtalat om att hyra 4 260 kvadratmeter i Wallenstams fastighet på Stampgatan 14 i Göteborg.


Convendum öppnar coworkinganläggning på Drottninggatan hos Fabege.

Convendum och Fabege tecknar avtal om ny coworking på Drottninggatan

Uthyrning På Drottninggatan 29, mitt i regeringskvarteren, öppnar Convendum en ny arena för Coworking på cirka 4 000 kvadratmeter. Det centrala läget och närheten till de stora arbetsplatserna inom Regeringskansliet har varit avgörande faktorer. Avtalet är på tio år och Convendum får tillträde i juni 2023.


Convendum

Convendum: "Bolag vill inte ha stora kontorsytor som sällan används"

Bolag Oscar Limbäck, COO på coworkingaktören Convendum, berättar för Fastighetssverige om vad de väntar sig för marknad i höst och vad som kommer efterfrågas.


Convendum hyr ett helt hus på Odenplan.

Convendum hyr ett eget hus på Odenplan

Uthyrning Fastighetsägaren Adlern Nedo Fastighets AB har med Savills som rådgivare tecknat ett avtal med Convendum som hyr ett eget hus om 3 680 kvadratmeter på Odenplan.


Håkan Jeppsson, vd för Convendum.

Convendum: Så ser ägandet och värderingen ut efter senaste emissionen

Bolag Convendums tre huvudägare gick nyligen in med 100 miljoner kronor. I samband med nyemissionen infördes även ett nytt röststarkare aktieslag som gör att vd Håkan Jeppsson bibehåller sitt inflytande. Här är hela ägarlistan.


Håkan Jeppsson, vd för Convendum.

Trots pandemin – stora expansionsplaner för Convendum: "Effekterna gynnar oss"

Bolag Corona-effekterna har varit både positiva och negativa för coworkingbolaget Convendum.
Siktet är fortsatt inställt på stark expansion – just nu framför allt i Stockholm.
Vd Håkan Jeppsson berättar här om drivkrafterna bakom expansionsplanerna, om varför anläggningen på Regeringsgatan stängdes, hur omsättningskurvan ser ut och om hur pandemin har påverkat.


Kungsgatan 9.

Convendum hyr 7 600 kvadratmeter vid Stureplan av Fabege

Uthyrning Convendum tecknar avtal med Fabege om eget hus vid Stureplan.


Convendum expanderar till entréplan på Avenyn.

Convendum utökar på Avenyn

Uthyrning Convendum utökar sina lokalytor på Avenyn i Göteborg och flyttar in i ytterligare lokaler på entréplan i samma fastighet på Kungsportsavenyen 21.


Helio Hornstull.

Så har corona påverkat coworkingbolagen

Bolag Coronapandemin har drabbat hela samhället. Även coworkingbolagen har fått känna på pandemins effekter. Men i vilken utsträckning har man egentligen drabbats? Fastighetssverige har undersökt situationen för de tunga coworkingaktörerna United Spaces, First Office, Convendum, Helio och Do Space.


Umami Park.

CBRE får uthyrningsuppdrag i Umami Park

Uthyrning CBRE har fått i uppdrag av Wallenstam och Convendum att hyra ut nybyggda kontorslokaler i Umami Park, Wallenstams stora utvecklingsprojekt i Hallonbergen, Sundbybergs kommun.