Image
Sörred logistikpark.
Sörred logistikpark. Bild: Philip Liljenberg

Volvo Cars hyr 15 000 kvadratmeter i Sörred logistikpark

Uthyrning Sörred logistikpark på Hisingen i Göteborg fortsätter att växa. Platzer och Catena har tecknat avtal med Volvo Cars som etablerar sig på 15 000 kvadratmeter på fastigheten Sörred 8:16. Uthyrningen till Volvo Cars innebär att endast en byggrätt om 30 000 kvadratmeter kvarstår att utveckla av logistikparkens totala 136 000 kvadratmeter.
Publicerad den 11 Mars 2024

Sörred Logistikpark välkomnar Volvo Cars som hyresgäster. Fordonstillverkaren etablerar sig i en nyproducerad logistikanläggning om 15 000 kvadratmeter LOA på fastigheten Sörred 8:16. Hyresavtalet är på tio år med grön bilaga och tillträdet är beräknat till den 1 oktober 2024. Byggnaden planeras att certifieras enligt BREEAM-SE Excellent och utrustas med en solcellsanläggning om 500 kW.
– Sörred Logistikpark visar återigen på hur kombinationen mellan strategiskt läge och en kvalitativ produkt attraherar starka partners. Vi är väldigt glada över att kunna välkomna Volvo Cars till logistikparken och bidra till deras fortsatta tillväxt, säger Henrik Axelsson, affärsområdeschef industri och logistik på Platzer.

Sörred logistikpark ligger på Hisingen i Göteborg i nära anslutning till Göteborgs Hamn, fordonsindustrin och den planerade batterifabriken. Logistikparken utvecklas i JV mellan fastighetsbolagen Platzer och Catena (ett resultat av Catenas förvärv av Bockasjö 2023). Under 2023 färdigställdes 91 000 kvadratmeter som förvärvades av Platzer. Förutom Volvo Cars finns hyresgäster som Schenker Logistics, Swedemount och AB Volvo i logistikparken. Dagens uthyrning innebär att fyra av fem byggnader är färdigutvecklade och uthyrda. Inom JV:t kvarstår endast en byggrätt om cirka 30 000 kvadratmeter LOA.
– Efterfrågan på attraktiva och hållbara logistikytor är fortsatt stark. De unika möjligheter som närheten till Skandinaviens största hamn ger, med elektrifierade framtidssäkrade mobilitetslösningar, gör att vi har stor tilltro till våra kvarstående utvecklingsmöjligheter i Sörred Logistikpark och våra övriga logistikområden som Arendal och Bulycke Logistikpark, säger Johanna Hult Rentsch, vd på Platzer.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Bilderna bakom kulisserna: Så ska legendarisk rockklubb bli galen golfklubb på 1 000 kvadrat

Uthyrning Olle Frandsen, en av grundarna till Underground Golf Club, möter upp på Fastighetssveriges reporter i den legendariska rockkonsertlokalen på Kaserntorget, mitt i den centrala smeten av Göteborg. Om en kort tid är det dock galen golf som ska fylla den 1 000 kvadratmeter stora lokalen. – Självklart ska vi behålla Sticky Fingers-skylten på något sätt, säger han.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige