Image
Volvo föreslås få en direktanvisning vid fabriken i Tuve. Markanvisningen avser ett område på cirka 330 000 kvadratmeter.

Volvo nära en direktanvisning i Tuve

Bygg/Arkitektur Markanvisningen gäller ett område på cirka 330 000 kvadratmeter. Fastighetssverige berättar mer om byggplanerna.


En ny 17 500 kvadratmeter stor byggnad på Uni3s företagscampus blir Volvo Cars nya kontor.

Volvo Cars flyttar in på Lindholmen

Uthyrning Det är Uni3 by Geely som välkomnar Volvo Cars till innovationscentret på Lindholmen. Nya hyresgästen tar plats i över 7 000 kvadratmeter kontorsyta i nya byggnaden B46 på campuset.


Nordisk Rentings vd Caroline Bertlin framför en av fastigheter som förvärvats från Mälaråsen. Obs. Bilden är ett montage.

Så vill Nordisk Renting växa med Volvo Cars

Bolag Nordisk Renting slår till med en storaffär när man förvärvar tre bilanläggningsfastigheter i Stockholm och Uppsala för 1,2 miljarder kronor från Mälaråsen. Caroline Bertlin, vd för Nordisk Renting, berättar för Fastighetssverige om den affären, att få Volvo Cars som hyresgäst och om tillväxtmöjligheterna framöver.


Starka göteborgsaktörer i handslag för Biskopsgården.

Starka göteborgsaktörer i handslag för Biskopsgården

Bygg/Arkitektur Med ett gemensamt handslag vill Volvokoncernen, Framtidenkoncernen, Willhem AB och Business Region Göteborg vara med och bidra till utvecklingen i Biskopsgården. Samarbetet är likt det arbete som inleddes under 2021 i Tynnered mellan Framtidenkoncernen, Stena Fastigheter och Volvo Cars. Målet är lika tydligt här, Biskopsgården ska inte längre vara ett särskilt utsatt område, utan istället präglas av framtidstro och entreprenörskap, en plats där man kan förverkliga drömmar och ha sin egen försörjning.


P-G Persson.

Platzer hyr ut till Volvo Cars – byggstartar logistikprojekt

Uthyrning Platzer har tecknat avtal med Volvo Cars om 8 500 kvadratmeter logistikyta på fastigheten Syrhåla 3:1 på Hisingen i Göteborg. Hyresavtalet är på tio år med grön bilaga och planerat tillträde den 1 oktober 2023. Byggnaden kommer att certifieras enligt BREEAM Very Good eller Miljöbyggnad Silver. Uthyrningen är en del i en större logistikanläggning om totalt 20 500 kvadratmeter som Platzer nu byggstartar.


Volvos Torslandafabrik.

Staden nära att köpa mark av Volvo i Torslanda

Transaktioner Volvokoncernen måste flytta sitt kundcenter inför Northvolts planerade batterifabrik och har erbjudit staden att köpa marken för ett niosiffrigt belopp. Fastighetssverige berättar mer detaljer om den stundande affären.


Volvo Cars tar plats i Sörred logistikpark.

Volvo Cars första hyresgäst i Sörred logistikpark

Uthyrning Volvo Cars blir första hyresgästen i Sörred logistikpark i Göteborgsstadsdelen Torslanda, som utvecklas av Platzer och Bockasjö. Avtalet är på tio år med grön bilaga och omfattar 22 900 kvadratmeter LOA nyutvecklad logistikbyggnad på fastigheten Sörred 7:21.


Volvos Torslandafabrik.

Volvo Cars siktar på jättesatsning i Torslanda

Bygg/Arkitektur Biljätten vill göra en storsatsning och expandera med 112 hektar mark i anslutning till bolagets befintliga anläggningar i Torslanda. Volvo Cars har ansökt om en byggnadsarea på hela 300 000 kvadratmeter. Nu väntas byggnadsnämnden ge positivt planbesked.


Volvo Cars hyr av Castellum på Lindholmen.

Castellum gör storuthyrning av kontor till Volvo Cars

Bolag Volvo Cars hyr kontor av Castellum i fastigheten Aurora på Lindholmen och hyr nu närmare 7 900 kvadratmeter i området.


Volvo Cars, Stena Fastigheter och Framtiden storsatsar i unikt samarbete kring social hållbarhet med målsättningen att skapa ett tryggt och attraktivt Tynnered.

Trio storsatsar på särskilt utsatt område

Bolag Volvo Cars, Stena Fastigheter och Framtiden vill tillsammans ta ansvar för ett attraktivt Tynnered med ökad framtidstro. Samarbetet är ett affärsmässigt och strategiskt ställningstagande med målet att Tynnered 2025 inte längre ska vara ett särskilt utsatt område, utan istället ett område som präglas av framtidstro och entreprenörskap, där man kan förverkliga sina drömmer och ha sin egen försörjning.


Stefan Berg, vd för Torslanda Property Investment.

Torslanda Property om Volvo Cars produktionsstopp

Bolag Torslanda Property har nästan uteslutande Volvo Cars som hyresgäst i sina fastigheter i Torslanda i Göteborg. Under fredagen var bolagets aktie en av de som föll mest av alla i branschen efter det att fordonsjätten meddelat att man tillfälligt stoppar produktionen i bland annat Torslandafabriken. För Fastighetssverige berättar vd:n Stefan Berg hur bolagets verksamhet påverkas och vilka långsiktiga risker bolaget står inför under cronakrisen.


"Jag ser fram emot att bli en del av Castellum och bolagets ambitiösa planer för framtiden", säger tillträdande HR-direktör på Castellum Helena Dino.

Castellum rekryterar HR-direktör från Volvo Cars

Bolag Helena Dino tillträder som ny HR-direktör på Castellum 1 maj. Helena har lång erfarenhet från olika chefsbefattningar på Volvo Cars och Volvo Ocean Race.


Stefan Berg.

Berg: “Vi har blivit ett riktigt fastighetsbolag"

Bolag Förra året köpte Torslanda Property Investment sex nya fastigheter och ökade därmed sin uthyrningsbara yta till 194 000 kvadratmeter. Nu ligger fokus på kontorsfastigheter i och kring storstäder.


Stefan Elfström och Volvo Cars förbereder stora investeringar i Torslandafabriken.

Volvo Cars miljardsatsning – bygger nytt i Torslanda

Bygg/Arkitektur Volvo satsar flera miljarder kronor på en helt ny målerifabrik för nästa generations bilar. Stefan Elfström berättar om planerna för anläggningen som ska reducera miljöpåverkan och leda till ökad produktivitet.


Corem hyr ut 25 500 kvadratmeter till Volvo

Uthyrning Corem har tecknat hyresavtal om cirka 25 500 kvadratmeter med Volvo Cars avseende fastigheten Grevaryd 1:64 i Lammhult, Växjö kommun.