Image
Volvo Cars tar plats i Sörred logistikpark.
Volvo Cars tar plats i Sörred logistikpark. Bild: Sörred Logistikpark

Volvo Cars första hyresgäst i Sörred logistikpark

Uthyrning Volvo Cars blir första hyresgästen i Sörred logistikpark i Göteborgsstadsdelen Torslanda, som utvecklas av Platzer och Bockasjö. Avtalet är på tio år med grön bilaga och omfattar 22 900 kvadratmeter LOA nyutvecklad logistikbyggnad på fastigheten Sörred 7:21.
Publicerad den 24 Februari 2022

Platzer och Bockasjö har tecknat avtal med Volvo Cars om att hyra 22 900 kvadratmeter LOA nyutvecklad logistikbyggnad i Platzer och Bockasjös gemensamma JV-bolag Sörred logistikpark. Hyresavtalet är på tio år med grön bilaga. Logistikbyggnaden kommer att miljöcertifieras enligt BREEAM-SE Excellent och utrustas med bergvärme med värmeåtervinning samt en solcellsanläggning om 500 kW. Beräknat tillträde är den 1 mars 2023 med förtida tillträde av vissa lagerytor den 15 december 2022.
– Nu har startskottet gått för Sörreds logistikpark. Vi ser fram emot att bygga en av branschens mest hållbara logistikbyggnader för Volvo Cars räkning. Detta är den första affären som vi gör inom vårt gemensamma JV-bolag. Med cirka 105 000 kvadratmeter kvar att utveckla i Sörred logistikpark står vi redo att möta marknadens efterfrågan på moderna logistikytor nära såväl fordonsindustri som Göteborgs hamn, säger Joakim Hedin, vd för Bockasjö.

För Platzer innebär detta att bolaget gemensamt med Volvo Cars har beslutat att Volvo Cars etablerar sig på i Sörred logistikpark i stället för på fastigheten Syrhåla 3:1.
– Vi är väldigt glada över att kunna välkomna vår första hyresgäst till Sörred logistikpark. Genom detta upplägg har vi tillsammans med Bockasjö möjliggjort en långsiktig etablering för Volvo Cars i Sörred logistikpark. Samtidigt tillgängliggör vi marken på Syrhåla 3:1 i direkt anslutning till Volvo Cars och Northvolts nya batterifabrik för kommande etableringar av Volvo Cars eller andra intressenter, säger P-G Persson, vd på Platzer.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sven-Olof Johansson: "Varje dag som går utan räntesänkningar förvärras situationen"

Bolag Fastpartners Q1-rapport visar på ökade hyresintäkter med 4,1 procent och ett driftnetto som ökade med 2,3 procent. Förvaltningsresultatet minskade dock rejält, med 25,2 procent, och vd Sven-Olof Johansson efterlyser nu sänkta räntor omgående. Fastighetssverige fick en pratstund med honom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige