Image

Victoria Park säljer – 20 procent över värdering

Transaktioner Victoria Park säljer två fastigheter i Åhus, ur beståndet bolaget köpte av Tornet. Försäljningspriset, 152,5 miljoner kronor, är 20 procent över värdering.
Publicerad den 17 November 2014
Peter Strand. Bild: Victoria Park
Peter Strand.

De två fastigheterna i Åhus, Kristianstads kommun omfattar drygt 11 000 kvadratmeter bostäder, delvis äldre-, vård- och gruppboende. Köpare är Sölvedals Förvaltnings AB, ett lokalt bolag ägt av Björn Bengtsson.

- Eftersom vi köper stora paket får vi ibland med fastigheter som inte riktigt passar vår inriktning. Vi vill ju köpa miljonprogram, byggnader uppförda på 1960- och 1970-talen, som vi kan höja värdena på genom förädling. De här byggdes på 90-talet och innehåller en del vård- och äldreboenden, säger Peter Strand, vd för Victoria Park.

- Samtidigt är de aktuella fastigheterna våra enda i Åhus vilket inte varit optimalt ur ett förvaltningsperspektiv, med tanke på att vi som regel sköter vår förvaltning med egen personal.

Catella har agerat transaktionsrådgivare och Fredersen Advokatbyrå har agerat legal rådgivare i samband med försäljningen.

Victoria Park äger cirka 600 000 kvadratmeter och har ambitionen att växa till cirka en miljon kvadratmeter.

- Vi söker aktivt i ett tiotal städer runt om i Sverige, säger Peter Strand.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Victoria Park AB på Branschguiden

Victoria Park AB (publ) är ett börsnoterat fastighetsbolag på Nasdaq Stockholm Mid Cap med fokus på bostäder på tillväxtorter i landet.

Med ett långsiktigt förvaltningsarbete och socialt ansvarstagande för ett attraktivare boende skapar Victoria Park värden för boende, medarbetare, aktieägare, samhället och andra intressenter.

Läs mer om Victoria Park AB på Branschguiden

Annons Image
Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Så här går affärerna för Croisette

Bolag Fastighetssverige diskuterar med Nesme Jari som är Senior Associate Leasing vid Croisette. Det här arbetar de med just nu, så här ser kontorsmarknaden ut och på det här sättet fyller de upp tomma butikslokaler.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY