Image

Victoria Park säljer – 20 procent över värdering

Transaktioner Victoria Park säljer två fastigheter i Åhus, ur beståndet bolaget köpte av Tornet. Försäljningspriset, 152,5 miljoner kronor, är 20 procent över värdering.
Publicerad den 17 November 2014
Peter Strand. Bild: Victoria Park
Peter Strand.

De två fastigheterna i Åhus, Kristianstads kommun omfattar drygt 11 000 kvadratmeter bostäder, delvis äldre-, vård- och gruppboende. Köpare är Sölvedals Förvaltnings AB, ett lokalt bolag ägt av Björn Bengtsson.

- Eftersom vi köper stora paket får vi ibland med fastigheter som inte riktigt passar vår inriktning. Vi vill ju köpa miljonprogram, byggnader uppförda på 1960- och 1970-talen, som vi kan höja värdena på genom förädling. De här byggdes på 90-talet och innehåller en del vård- och äldreboenden, säger Peter Strand, vd för Victoria Park.

- Samtidigt är de aktuella fastigheterna våra enda i Åhus vilket inte varit optimalt ur ett förvaltningsperspektiv, med tanke på att vi som regel sköter vår förvaltning med egen personal.

Catella har agerat transaktionsrådgivare och Fredersen Advokatbyrå har agerat legal rådgivare i samband med försäljningen.

Victoria Park äger cirka 600 000 kvadratmeter och har ambitionen att växa till cirka en miljon kvadratmeter.

- Vi söker aktivt i ett tiotal städer runt om i Sverige, säger Peter Strand.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Victoriahem AB på Branschguiden

I början av 2022 förenades Victoria Park och Hembla under det gemensamma varumärket Victoriahem. Tillsammans tar vi hand om 39 000 familjers hem i 31 kommuner, från Uppsala i norr till Trelleborg i söder.

Vårt fokus är att långsiktigt äga, förvalta och rusta upp bostäder i miljonprogramsområden, samtidigt som vi bygger fler bostäder. Vi har 500 medarbetare, de flesta jobbar nära våra hyresgäster i våra bostadsområden. En tät dialog med de boende och samverkan med andra samhällsaktörer är centralt i vår verksamhet. Vår ägare Vonovia är Europas största bostadsbolag...

Läs mer om Victoriahem AB på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Här är de hetaste rekryteringarna under Q3

Karriär En rad tunga poster i fastighetsbranschen har tillsatts under årets tredje kvartal. Fastighetssverige har tittat närmare på branschens hetaste Q3-rekryteringar.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige