Image
Verdion köper en fastighet för brownfield-utveckling i Göteborgsområdet.
Verdion köper en fastighet för brownfield-utveckling i Göteborgsområdet. Bild: Verdion

Verdion gör nytt markförvärv i Göteborg

Transaktioner Verdion köper en 44 000 kvadratmeter stor fastighet i Göteborgsstadsdelen Backa av Corem.
Publicerad den 19 Juni 2024

Verdion gör ytterligare ett förvärv för brownfield-utveckling i Göteborgsområdet. Fastigheten som förvärvades av Corem Property Group är 44 000 kvadratmeter stor och utgör en del av ett etablerat industri- och logistikområde i Backa på Hisingen i Göteborg. Den ligger mindre än fem minuters bilfärd från E6:an, i nära anslutning till både E45 och E20, samt endast sex kilometer från Göteborgs hamn.

Verdion planerar att riva befintlig byggnation för att maximera fastigheten genom att spekulativt utveckla en 18 130 kvadratmeter logistikanläggning med beräknat färdigställande under Q4 2025. Den nya logistikanläggningen kommer att innefatta lager-, kontors- och entresolutrymmen, med fokus på genomgående hög hållbarhet och att uppnå certifieringsnivå BREEAM Excellent. Anläggningen kan hyras ut i sin helhet eller delas upp i flera enheter, för att möta hyresgästernas behov.
– Förvärvet är en utmärkt möjlighet för ny stadsnära logistik som kommer att tjäna Göteborgs konsumentmarknader. Vi känner till området väl, med fantastiska transportförbindelser och hög efterfrågan från hyresgäster, i kombination med ett lågt utbud av moderna ytor. Genom utveckling kommer vi att tillföra ett stort värde till platsen och skapa en anläggning utformad för att möta framtida behov hos stadsnära logistikföretag. Vår pipeline för nya investeringar och utvecklingsprojekt i Sverige växer och vi avser att fortsätta utöka vår portfölj över hela landet, säger Fredrik Salman, Investment Manager i Norden, Verdion.

Verdion kommer inom kort att slutföra utvecklingen av en 18 000 kvadratmeter ny distributionsyta i Bäckebol, Göteborg, endast fem kilometer från förvärvet i Backa.

I april förvärvade Verdion en ny fastighet i Fosie i sydöstra Malmö, med planerad utveckling av ett toppmodernt stadsnära logistiklager på 28 000 kvadratmeter, som beräknas vara färdigställt under Q2/Q3 2026.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Corem Property Group på Branschguiden

Corem har sedan starten 2007 förvärvat, förvaltat och förädlat kommersiella fastigheter i Sverige och Danmark. Vi har ett långsiktigt perspektiv i allt vi gör och förvaltar fastigheterna med egen personal med målet att vara en riktigt bra affärspartner, med närhet till våra hyresgäster.

Genom 2021 års förvärv av Klövern kompletterades Corems bestånd av fastigheter för citynära logistik med Klöverns bredare fastighetsbestånd med tonvikt på kontor. Tillsammans är vi nu ett av Nordens ledande fastighetsbolag, med ett brett utbud av kommersiella lokaler och fortsatt foku...

Läs mer om Corem Property Group på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

De är största fastighetsägarna på din semesterort

Lista Sommaren härjar för fullt och många strömmar till Sveriges semesterorter. Fastighetssverige har såklart gjort ett nedslag på några av de största semesterorterna – här får du svaret på vilka som är de fem största fastighetsägarna där du är!

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige