Image
Munin NXT.
Munin NXT. Bild: Bonnier Fastigheter

Veidekke bygger kontorslokaler i Uppsala för Bonnier Fastigheter

Bygg/Arkitektur Veidekke har fått förtroendet av Bonnier Fastigheter att bygga den sista delen av Muninhuset, Munin NXT, i Uppsala. Projektet är en totalentreprenad som syftar till att möta dagens behov av flexibla och moderna kontorslösningar.
Publicerad den 25 November 2020

Bonnier Fastigheter förvärvade den centralt belägna fastigheten i Uppsala, med en byggrätt om cirka 6 000 kvadratmeter BTA, redan 2018 och har sedan dess förvaltat, renoverat och moderniserat de befintliga kontorslokalerna. Nu är det dags att uppföra Munin NXT som blir den sista pusselbiten och ett bra komplement till övriga Muninhuset.
– Veidekke har en lokal närvaro i Uppsala och vi är väldigt stolta över att vi fått detta förtroende av Bonnier Fastigheter att vara en del av stadens tillväxt. Jag tror dessutom att vårt involverande arbetssätt kommer att bidra till att lägga en bra grund i vårt samarbete, säger Joakim Wästle, arbetschef Veidekke Bygg Uppsala.

Byggrätten som i garageplan ansluts till den gamla delen, kommer att erbjuda lokaler från 290 kvadratmeter och uppåt. Byggnaden utvecklas energieffektivt med material som minskar både det direkta och indirekta miljöavtrycket. Hela byggnaden är designad för en hållbar livsstil och kommer att certifieras enligt BREEAM nivå Excellent. Projektet startas snarast och de nya toppmoderna kontorslokalerna beräknas vara inflyttningsklara till sommaren 2022.
– Arbetssätt och hur man använder kontoret har förändrats under kort tid och kräver nu större flexibilitet där kontorets betydelse blir ännu viktigare när det gäller att mötas, kompetensöverföra samt rekrytera nya talanger. Munin NXT är planerat för att möta dessa behov, säger Lars Skoglund, marknadsområdeschef, Bonnier Fastigheter.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Bonnier Fastigheter på Branschguiden

Bonnier Fastigheter utvecklar, äger och förvaltar kommersiella fastigheter i Stockholmsregionen. Bonnier Fastigheter, som är helägt av familjen Bonnier, bildades 1985. I centrala lägen förvaltas välkända fastigheter som är en del av Stockholms stadsbild. I expansiva lägen utvecklas fastigheter, kvarter och områden att bidra till utvecklingen av en modern levande stad. Fastighetsbeståndet omfattar en total yta av ca 300 000 m².

Läs mer om Bonnier Fastigheter på Branschguiden

Partnertext

Handeln byggde staden – men vad gäller framöver?

Presenteras av Optimal Stadsutveckling

Senast från Fastighetssverige Plus

Byggbranschen i skräcktoppen när konkurserna fortsätter öka

Ekonomi/Finansiering Konkurserna bland svenska företag låg i slutet på förra året redan på rekordhöga nivåer men fortsätter att öka, enligt ny statistik från kredit- och affärsinformationsföretaget UC. Inom byggsektorn har konkurstakten de sex senaste månaderna, fram till januari 2023, hittills nått den högsta nivån på tio år. Fastighetssverige har talat med ekonom Johanna Blomé om de dystra siffrorna.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige