Image
Vectura utvecklar en kulturhistorisk byggnad till en förskola.
Vectura utvecklar en kulturhistorisk byggnad till en förskola. Bild: Vectura

Vectura utvecklar kulturhistorisk fastighet till förskola i Norra Djurgårdsstaden

Bygg/Arkitektur Vectura Fastigheter omvandlar en blåmärkt kulturhistorisk byggnad till förskola i Norra Djurgårdsstaden. På fastigheten växer nya förskolan Anna fram bestående av två delar, en befintlig byggnad från 1909 som ska moderniseras samt en ny tillbyggnad.
Publicerad den 28 November 2019

Förskolan kommer vara belägen i det gamla gasverksområdet i Hjorthagen där det idag byggs bostäder och kontor. Vectura Fastigheter har förvärvat en tomträtt av Stockholms stad och planerar för byggstart i december 2019 tillsammans med Byggmästargruppen som är entreprenör.

– Vi ser med glädje fram emot att utveckla en ny förskola i Norra Djurgårdsstaden som är ett stadsutvecklingsområde med högt ställda miljömål och höga kulturhistoriska värden. Det går i linje med våra ambitioner inom hållbarhetsområdet och vår erfarenhet av att utveckla och förvalta kulturhistoriska byggnader, säger Joel Ambré, vd på Vectura Fastigheter.

Verksamheten i förskolan Anna kommer att drivas av Stockholms stad och planeras inrymma 84 barn i en välplanerad inomhusmiljö om totalt 800 kvadratmeter fördelat på fem avdelningar, varav en är planerad för utevistelse. Förskolan kommer att ligga i anslutning till Bobergsskolan och blir två delar som sammanlänkas med en glas-länk. Den ena delen av förskolan närmast Gasverksvägen är blåmärkt och är en före detta förrådsbyggnad från 1909, medan den andra delen mot Hjorthagens idrottshall blir en ny byggnad. Gården ska vara hälsofrämjande och utvecklande med fokus på gröna ytor som erbjuder möjlighet till lek, rörelse och lärande.

Projektet planeras färdigställas december 2020.

Vectura är ett fastighetsbolag som grundades 2012 och ägs av Patricia Industries – en del av Investor AB.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sven-Olof Johansson: "Varje dag som går utan räntesänkningar förvärras situationen"

Bolag Fastpartners Q1-rapport visar på ökade hyresintäkter med 4,1 procent och ett driftnetto som ökade med 2,3 procent. Förvaltningsresultatet minskade dock rejält, med 25,2 procent, och vd Sven-Olof Johansson efterlyser nu sänkta räntor omgående. Fastighetssverige fick en pratstund med honom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige