Image
Anna Nyberg.

Anna Nyberg ny styrelseledamot i Vectura

Karriär Anna Nyberg tillträder som ny styrelseledamot i Vecturas styrelse – tar över efter Gustaf Hemelin som lämnar efter sex år. Anna har bred erfarenhet inom fastighetsbranchen från bland annat Ica Fastigheter och Vasakronan vilket kommer vara till stor nytta för Vectura i sitt framtida arbete inom innovativa fastighetsprojekt.


Forskaren.

Semcon hyr 500 kvadratmeter i Forskaren

Uthyrning Vectura har ingått hyresavtal med Semcon om nya kontorslokaler i Forskaren, Hagastaden. Det internationella teknikföretaget Semcon etablerar sitt Stockholmskontor i nya lokaler om cirka 500 kvadratmeter i Forskaren. Inflyttning sker i februari 2024.


Skanska bygger åt Vectura.

Skanska bygger kontor åt Vectura i Lund

Bygg/Arkitektur Skanska har fått i uppdrag av Vectura Fastigheter att uppföra en byggnad för kontor och forskning i Brunnshög, Lund. Kontraktet är värt cirka 650 miljoner kronor, vilket inkluderas i orderingången för Sverige i det andra kvartalet 2023.


Carl-Adam von Schéele, Investment Director på Nrep med ansvar för samhällsfastigheter, berättar mer om jätteaffären med Vectura.

Nrep efter jätteaffären med Vectura: "Finns 90 miljarder i förvärvsutrymme"

Transaktioner I förra veckan stängde Nrep en rekordstor fastighetsfond med drygt 41 miljarder kronor i kapital, och det tog inte lång tid för investeraren att sätta sprätt på en del av kapitalet. Under fredagen aviserade man den största affären för äldreboenden som någonsin gjorts i Sverige i och med ett förvärv av 22 fastigheter från Vectura till ett värde av knappt fem miljarder kronor. För Fastighetssverige berättar Nrep:s Investment Director Carl-Adam von Schéele mer om bakgrunden till storaffären och de fortsatta ambitionerna med den nyligen stängda jättefonden.


Nrep och Vectura i jättaffär om äldreboende.

Nrep förvärvar fastighetsportfölj med äldreboenden för närmare fem miljarder kronor

Transaktioner Fastighetsinvesteraren Nreps verksamhet inom samhällsfastigheter, Altura, förvärvar 22 fastigheter till ett värde av knappt fem miljarder kronor – den enskilt största transaktionen för äldreboenden som har gjorts i Sverige. Säljer gör Vectura. Genom förvärvet stärker Altura sin ställning som en av landets största ägare och förvaltare av moderna omsorgsfastigheter.


Forskaren.

Vectura tecknar nytt avtal i Forskaren

Uthyrning Bioteknikföretaget Pixelgen Technologies AB, som utvecklar banbrytande life science-verktyg för cell-analys, har tecknat hyresavtal om cirka 600 kvadratmeter kontor och labb på våning sex i Vecturas life science-hubb Forskaren. Flytten till Forskaren ska bidra till Pixelgens tillväxt och ökad möjlighet att expandera både sin forskning och utveckling, samt sin produktionskapacitet i specialanpassade lokaler mitt i Hagastaden, i samverkan med övriga aktörer i Forskaren.


Filippa Reinfeldt träffar Fastighetssverige i Uppsala.

Filippa Reinfeldt om sin roll i branschen: "Bra om politiken ställer höga krav"

Bolag Den forne toppolitikern i Stockholm, Filippa Reinfeldt, är numera affärsutvecklare på Vectura Fastigheter. Till Fastighetssverige berättar hon hur hon hamnade i branschen, hennes roll på Vectura och hur viktigt det är med synergier mellan politik och näringsliv.


Vy från sydost på Saabs nya kontor i Lund.

Vectura utvecklar Saabs nya kontor

Bygg/Arkitektur Vectura Fastigheter utvecklar Saabs kontor om 24 000 kvadratmeter i Brunnshög, Lund. Saab satsar och samlokaliserar sina verksamheter i Skåne till den nya fastigheten där forskning och utveckling kommer att bedrivas. Kockums och Combitech är de två bolagen inom Saab AB som kommer att vara verksamma på husets nio våningsplan.


Vectura Fastigheter utvecklar för närvarande fastigheten Forskaren i centrala Hagastaden samt kvarter 39 i västra Hagastaden. Nu har man tagit över ett projekt från Serneke inom samma utvecklingsområde.

Serneke lämnar storprojekt i Hagastaden – växande aktör tar över

Bygg/Arkitektur Serneke hade för avsikt att utveckla ett helt kvarter i Hagastaden tillsammans med KFUM Central – men nu lämnar bolaget tillbaka markanvisningen på grund av konjunkturen och marknadsläget. KFUM har hittat en ny samarbetspartner i Vectura för att utveckla närmare 46 000 kvadratmeter lokaler. Vectura har redan flera pågående projekt inom Hagastaden, bland annat Forskaren.


Forskaren på Hagaplan 1 i Stockholm.

Ortopedtekniska företaget Team Olmed flyttar in i Forskaren

Uthyrning Vectura Fastigheter har nyligen tecknat hyresavtal med det ortopedtekniskaa företaget Team Olmed om 1 000 kvadratmeter i nya fastigheten Forskaren. Det nya hyreskontraktet mellan Vectura och Team Olmed medför en uthyrningsgrad om 75 procent i Forskaren.


Upside Stories i Uppsala.

CBRE får stort uthyrningsuppdrag för Vectura i Uppsala

Uthyrning CBRE har fått uppdraget att förmedla de labb- och kontorsytor i Uppsala som Vectura nu bygger och utvecklar i Främre Boländerna.


Det framtida arbetsområdet i Brunnshög, Lunds nya stadsdel.

De ska utveckla framtidens arbetsplatsområde i Lund

Bygg/Arkitektur Det blir Vectura Fastigheter AB som tillsammans med Lunds kommun kommer att utveckla ett framtida arbetsplatsområde i Lunds nya stadsdel, Brunnshög. Det står klart efter att kommunstyrelsen i Lund i går beslutat att välja Vectura Fastigheter för rollen som ankarbyggaktör.


Waynes Coffe etablerar sig på Bromma sjukhus.

Waynes Coffee etablerar sig på Bromma Sjukhus

Uthyrning Fastighetsbolaget Vectura har nyligen tecknat avtal med kafékedjan Waynes Coffee på Bromma Sjukhus. Kaféet kommer vara beläget på sjukhusets entréplan och beräknas öppna första kvartalet 2023. Vecturas vision för Bromma Sjukhus är att skapa ett vitaliserat vård- och omsorgshus där servicen i huset ska bidra till en trivsam och inbjudande miljö för såväl besökare på sjukhuset, som boende i närområdet.


Forskaren i Hagastaden fylls upp med nytt hyresavtal.

Forskaren i Hagastaden fylls upp med nytt hyresavtal

Uthyrning Vectura Fastigheter har slutit hyresavtal i Forskaren med det svensk-amerikanska biofarmaceutiska företaget ITBMed. Bolaget kommer att etablera verksamhetens svenska kontor och labb i huset som motsvarar en yta om 500 kvadratmeter. ITBMed utvecklar läkemedel inom transplantation och autoimmunitet. Under 2022 har Forskaren i Hagastaden, den nya destinationen och mötesplatsen för life science aktörer, fyllts med flertalet nya hyresgäster.


Intelligent Implants flyttar in i Goco House.

Ny hyresgäst flyttar in i Goco House

Uthyrning Fortsatta synergier mellan Goco Health Innovation City och Astra Zenecas BioVenture Hub när Medtech bolaget Intelligent Implants flyttar in i Goco House för att driva produktutveckling av smarta system för ortopediska implantat.
– Detta är ett initiativ för bra för att inte bli en del av, säger John Zellmer, medgrundare och COO på Intelligent Implants.


Tunagården i Borlänge.

Vectura förlänger och bygger ut för Borlänge kommun

Uthyrning Äldreboendet Tunagården, vid Romme i Borlänge kommun, förvärvades av Vectura för cirka tre år sedan med Borlänge kommun som hyresgäst. Nu skriver Borlänge kommun ett nytt avtal med Vectura för Tunagården som kommer att renoveras och byggas till. Genom renoveringen och tillbyggnaden skapas ytterligare lägenheter inklusive lokaler för hemtjänst och tillagningskök. Boendet kommer att växa från 3 625 till cirka 6 450 kvadtratmeter och utökas till sammanlagt 80 lägenheter.


Visionsbild Boländerna 10:1.

Vectura storsatsar på life science i Uppsala

Transaktioner Vectura Fastigheter satsar på nyetablering i Uppsala genom fastighetsförvärv, i två separata affärer, med möjlighet att utveckla byggnader om totalt cirka 40 000 kvadratmeter. Säljare är Rosendal Fastigheter och Stiffler Holding.


Skanska säljer The Loop i Lund för 570 miljoner kronor.

Skanska säljer The Loop i Lund för 570 miljoner kronor

Transaktioner Skanska säljer kontorsprojektet The Loop i Lund för cirka 570 miljoner kronor. Köpare är Vectura. Försäljningen kommer att bokföras av Skanska Kommersiell Fastighetsutveckling i det andra kvartalet 2022. Tillträde sker i samband med färdigställandet 2024.


Bild från Vecturas bestigning av Kebnekaise hösten 2021.

Vectura rekryterar tre chefer

Bolag Vectura har rekryterat Andreas Edström, Jenny Sjöblom och Kristin Holmquist.


Mölnlycke flyttar sitt huvudkontor till Goco.

Mölnlycke flyttar sitt huvudkontor till Goco Health Innovation City

Uthyrning Goco Health Innovation City etablerar en helt ny fastighet i området dit Mölnlycke flyttar sitt huvudkontor i slutet av 2024. Det nya kontoret kommer utgöras av en total yta om 16 000 kvadratmeter och ha plats för cirka 800 medarbetare. För Goco är detta en viktig del av det växande life science kluster som tar form strax söder om Göteborg.