Image

Västerkulla köper hotellfastighet i Örebro

Transaktioner Västerkulla Hotell har tecknat avtal med Klövern om köp av fastigheten Bageriet 2 i centrala Örebro.
Publicerad den 23 Mars 2017

Fastigheten, som uppfördes 1929, har de senaste åren genomgått en omfattande renovering och ombyggnation och har First Hotel Örebro som hyresgäst. Totalt innehåller fastigheten 3 100 kvadratmeter som bland annat fördelas på 71 hotellrum, konferensytor och restaurang.

– Det här är ett väldigt bra förvärv som visar vår klara ambition att växa och fortsätta att förvärva hotellfastigheter. Vårt mål är att på sikt förvärva hotellfastigheter i medelstora städer för cirka fem miljarder kronor, säger Clas Hjorth, vd i Västerkulla Hotell Holding AB.

Pangea Property Partners har varit köparens rådgivare.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Pangea Property Partners på Branschguiden

Pangea Property Partners är en oberoende corporate finance- och transaktionskonsult med fokus på den nordiska fastighetsmarknaden. Vi har stor vana av att driva igenom komplexa affärer, såväl större bolagsbildningar som försäljningar av fastighetsportföljer på låglikvida marknader. Det gör att vi kan hantverket och vet hur varje affär ska hanteras för att ge maximalt resultat för våra uppdragsgivare.

Pangea Property Partners har stor erfarenhet av affärer där nordiska fastigheter möter internationellt kapital. Vi har ett brett internationellt nätverk och över 40 procent...

Läs mer om Pangea Property Partners på Branschguiden

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY