Image
Vasakronan fyller upp projektfastigheten Västgötagatan 5 på Södermalm i centrala Stockholm.
Vasakronan fyller upp projektfastigheten Västgötagatan 5 på Södermalm i centrala Stockholm. Bild: Vasakronan

Vasakronan fyller upp fastighet i centrala Stockholm

Uthyrning Det är Tillväxtverket, ingenjörsföretaget Atkins och Sveriges Bostadsrättscentrum (SBC) som tillsammans hyr 7 000 kvadratmeter av Vasakronan i kvarteret Nattugglan på Västgötagatan 5. I och med det är samtliga kontorslokaler uthyrda och projektet når en uthyrningsgrad om 96 procent ett år innan den står klar för inflyttning.
Publicerad den 28 Januari 2015
Annons
Image

Redan i somras gjordes den första uthyrningen i projektet och då till spelutvecklaren Avalanche Studios. En kort tid därefter tecknades ett avtal med Paradox Interactive. Tillsammans hyr de 5 800 kvadratmeter.

Per Thiberg, chef fastighetsutveckling och uthyrning i Stockholm, konstaterar att intresset för fastigheten har varit stort och att bristen på bra kontorslokaler i perfekt ”Söderläge är uppenbar:

- Läget är helt klart efterfrågat av alla typer av verksamheter. Nu har vi fått till en bra hyresgästmix och har dessutom hyrt ut varenda kvadratmeter kontor väsentligt mycket tidigare än beräknat.

Både Avalanche Studios och Paradox är sedan tidigare hyresgäster hos Vasakronan och kommer närmast från fastigheterna Gamen 8 och 12 i samma område. Per Thiberg ser nya möjligheter i de fastigheterna:

- Med den snabba uthyrningen av lokalerna på Västgötagatan 5 har vi har fått bevis för att Södermalm är eftertraktat. Lokalerna i de båda Gamarna har goda grundförutsättningar och vi har redan intressenter som tittar.

Även SBC är sedan en längre tid hyresgäst hos Vasakronan och flyttar till Södermalm från kvarteret Pennfäktaren på Vasagatan 7.

- Det känns naturligtvis väldigt bra att ha ett så stort utbud av moderna lokaler i bra lägen att vi kan erbjuda våra hyresgäster alternativ när deras behov förändras, avslutar Per Thiberg.

Kvarteret Nattugglan ligger på Västgötagatan 5, i närheten av Medborgarplatsen på Södermalm i Stockholm. Under 2014/2015 genomförs en totalrenovering av fastigheten och investeringen motsvarar drygt 400 miljoner kronor. När fastigheten står klar för inflyttning hösten 2015 kommer den att omfatta cirka 13 000 kvadratmeter toppmoderna kontor i åtta plan.

Tillväxtverket hyr 4 600 kvadratmeter, Atkins 1 000 och 1 400.

Relaterade artiklar

Ämnen

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Jula-chefen: Många aktörer i detaljhandeln går bra

Bolag Jula slog ett nytt försäljningsrekord i maj och fysiska butiker står för nästan hela omsättningen. Företagets vd Joachim Frykberg förklarar för Fastighetssverige vad som ligger bakom de fortsatta framgångarna.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY