Image

Vasakronan hyr ut – investerar 400 miljoner i modernisering

Uthyrning Vasakronan hyr ut två och ett halvt våningsplan i kvarteret Nattugglan på Västgötagatan 5 i Stockholm och investerar 400 miljoner kronor i en totalrenovering av fastigheten.
Publicerad den 27 Juni 2014
Vasakronan hyr ut och moderniserar. Bild: Vasakronan
Vasakronan hyr ut och moderniserar.

Spelutvecklaren Avalanche Studios har tecknat ett grönt femårigt hyresavtal om 3 000 kvadratmeter med inflyttning hösten 2015.

Efterfrågan på kontor på Södermalm i Stockholm har länge ökat samtidigt som utbudet har varit relativt begränsat. Vasakronans fastighet på Västgötagatan 5 omfattar cirka 13 000 kvadratmeter kontor i åtta plan och totalrenoveras nu med målsättningen att möta den stadigt växande efterfrågan.

? Det är tydligt att den här delen av staden attraherar många unga, kreativa företag. På Västgötagatan 5 kan vi erbjuda både Avalanche och andra företag kontor i toppskick och i ett fantastiskt läge, säger Per Thiberg, chef för fastighetsutveckling och uthyrning i Stockholm.

Avalanche Studios är redan idag hyresgäst hos Vasakronan men letade nya lokaler av utrymmesskäl. Västgötagatan 5 stämde väl med Avalanche Studios krav, inte minst för att fastigheten har en stark miljöprofil och kommer att miljöklassas enligt Leed Platina.

? Vasakronan driver för närvarande fastighetsprojekt i Stockholm motsvarande en investeringsvolym om cirka tre miljarder kronor. Att de genomförs med hållbarhetsfrågorna i fokus är en självklarhet, säger Per Thiberg.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Teknologi måste tjäna ett syfte om Omid Noghabai ska satsa

Bolag Han har grundat flertalet bolag inom fastighetsbranschen och enligt honom själv vill han modernisera branschen från grunden. Samtidigt är Omid Noghabai tydlig med hur han ser på digitaliseringsarbetet: – Det ska vara koncept som gör att man som fastighetsägare faktiskt sparar pengar. Då kommer jag att investera i det.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige