Image

Två medgrundare lämnar Hemfosa

Bolag Två av Hemfosas grundare lämnar bolaget, bland annat Lars Thagesson, som övergår till en roll som extern rådgivare.
Publicerad den 28 September 2015
Lars Thagesson Bild: Hemfosa
Lars Thagesson

Stina Lindh Hök, nuvarande transaktionschef, övertar Lars Thagessons ansvarsområden avseende transaktioner.

Samtidigt lämnar Karim Sahibzada, bolagets chefsjurist och även han medgrundare, för uppdrag utanför koncernen.

Hemfosa arbetar aktivt med att säkerställa kompetensförsörjningen i alla led i det snabbt växande fastighetsbolaget. Under 2015 har Hemfosa bland annat förstärkt sin ledningsgrupp med Simon Venemyr Ottersland som ansvarig för den norska verksamheten, Ann-Sofie Lindroth som ekonomichef samt Linda Eriksson som ny finanschef.

Lars Thagesson kommer att lämna sin anställning vid årets slut och under 2016 övergå till en roll som extern rådgivare till Hemfosa med inriktning på bolagets större projekt. Karim Sahibzada väljer samtidigt att avsluta sin tjänst som chefsjurist på Hemfosa.

- Lars och Karim var med och startade Hemfosa 2009 och har båda varit avgörande i att bygga Hemfosa från noll till vad vi är idag – ett börsnoterat bolag med ett fastighetsbestånd värt cirka 30 miljarder kronor. Med ett stort kunnande och unik erfarenhet har Lars drivit det intensiva arbetet med transaktioner under de här åren och lämnar nu över till yngre och lika vassa kollegor. Jag har förståelse för att Lars vill övergå till en friare roll och vi är glada att vi får ha honom kvar som rådgivare. Karim har haft en betydelsefull roll i skapa en stabil finansiering och struktur för bolaget under den snabba utvecklingen men vill nu ta sig an nya utmaningar utanför koncernen och jag önskar honom all lycka och framgång. Vi är tacksamma för deras viktiga insatser för Hemfosa, säger Jens Engwall, vd för Hemfosa Fastigheter AB.

- Vi startade Hemfosa med en femårsplan som på sitt sätt fullbordades i och med börsintroduktionen 2014. Nu är Hemfosa inne på sitt sjunde år och det är med stolthet över vad vi alla har åstadkommit med Hemfosa som vi lämnar över stafettpinnen till våra kompetenta kollegor, säger Lars Thagesson och Karim Sahibzada.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Det är inte byggklara planer som är spärren – det är allt runt omkring"

Bolag Det saknas inte byggklar mark eller detaljplaner, om man får tro Wallenstam. Enligt bolagets vd Hans Wallenstam har bolaget många projekt som skulle kunna dras igång här och nu – men det råder fortfarande en stor osäkerhet kring huruvida alla led i entreprenörskedjan är tillräckligt pålitliga. – När det gäller byggen idag så är vi väldigt noggranna: vi gör bakgrundskontroller på alla entreprenörer för att säkerställa att de inte har något kriminellt för sig och för att vara säkra på att de har ekonomi för genomförandet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige