Image

Tribona köper för 205 miljoner

Transaktioner Tribona har, via en bolagsaffär, förvärvat en logistikfastighet i Mölnlycke med ett fastighetsvärde om cirka 205 miljoner kronor. Säljare är Oriola.
Publicerad den 19 December 2014
Per Johansson. Bild: Tribona
Per Johansson.

Fastigheten Härryda Solsten 1:102 är en logistikfastighet belägen i ett bra logistikläge i Mölnlycke öster om Göteborg med en uthyrningsbar yta på 28 676 kvadratmeter.

Oriola hyr 23 387 kvadratmeter på ett tioårigt hyresavtal medan övriga ytor, merparten lager, är vakanta idag. På fastigheten som uppgår till 127 996 kvadratmeter finns stora utvecklingsmöjligheter i form av nybyggnadsprojekt.

Tillträde till fastigheten och erläggande av köpeskilling har skett.

- Vår fastighetsportfölj i Göteborgsregionen fylls på med ytterligare en väldigt bra fastighet. Med detta förvärv har vi även skapat bra förutsättningar för att växa med ett nybyggnadsprojekt i ett väldigt bra läge, säger Per Johansson vd på Tribona.

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Balder köper norsk handel under radarn

Transaktioner Erik Selins Balder har återigen ökat på fastighetsportföljen, denna gång genom att förvärva handelsfastigheter i Norge.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY