Image

Tribona köper för kvarts miljard

Transaktioner Tribona köper sju logistikfastigheter för 257 miljoner kronor i Malmö.
Publicerad den 21 April 2015
Per Johansson. Bild: Tribona
Per Johansson.

Fastigheterna är alla moderna logistikfastigheter som ligger i bra logistiklägen i Malmö med en sammanlagd uthyrningsbar yta på 20 278 kvadratmeter.

Säljare är den lokala byggaren Erho Bygg.

Fastigheterna är i stort sett fullt uthyrda med en genomsnittlig avtalslängd på cirka åtta år.

Tillträde och betalning är planerat att ske den första juni för fem av fastigheterna medan övriga två kommer att tillträdas och betalas efter färdigställande i juli respektive november 2015. Avtalet är villkorat av finansieringsförbehåll.

- Vi är väldigt nöjda med att kunna förvärva fler bra fastigheter med stabila kunder, bra avkastning och långa kontraktstider i Malmö. Fem av fastigheterna ligger samlat tillsammans med de under förra året förvärvade fastigheterna i Malmö i bra logistikläge. Även de övriga två fastigheterna ligger strategiskt rätt nära motorväg, säger Per Johansson, vd på Tribona.

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige