Image

Tribona köper för 130 miljoner

Transaktioner Tribona har, via en bolagsaffär, köpt en logistikfastighet i Kungälv med ett fastighetsvärde om cirka 130 miljoner kronor.
Publicerad den 17 Juni 2014
Per Johansson. Bild: Tribona
Per Johansson.

Fastigheten Bulten 1 i Kungälv är en logistikfastighet som ligger i ett mycket bra logistikläge vid E 6 i Kungälv med en uthyrningsbar yta på 23 090 kvadratmeter.

Fastigheten är fullt uthyrd till Arvid Nilsson AB, vilka har ett hyresavtal som sträcker sig över 5,5 år.

Tillträde är planerat att ske den 1 juli 2014 då även köpeskillingen kommer att betalas.

- Vi är mycket nöjda med att få till ytterligare ett lönsamt förvärv off market vars avkastning väsentligt överstiger genomsnittet i vår fastighetsportfölj. Dessa off market affärer är möjliga tack vare våra goda kontakter, snabba beslutsprocesser och starka likviditet. Vi är optimistiska till att kunna presentera liknande förvärv inom den närmaste tiden. Fastigheten i Kungälv ligger i ett bra logistikläge och passar utmärkt in i Tribonas fastighetsbestånd, säger Per Johansson, vd på Tribona.

CBRE var rådgivare åt säljaren Ytterbygg.

Relaterade artiklar

Ämnen

CBRE Sweden på Branschguiden

På CBRE är vår passion att leverera marknadsledande fastighetsrådgivning som gör det möjligt för våra kunder att blomstra – i hela världen.

CBRE Group Inc. är världens största företag inom fastighetsrådgivning med huvudkontor i Los Angeles, USA. Företaget har runt 80 000 anställda och fler än 450 kontor som stödjer fastighetsägare, investerare samt hyresgäster över hela världen.

CBRE i Sverige erbjuder strategisk rådgivning inom – fastighetstransaktioner, hyresgästrepresentation, förvaltning, uthyrning och utveckling, samt värdering. Vi arbetar även med res...

Läs mer om CBRE Sweden på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

De är största fastighetsägarna på din semesterort

Lista Sommaren härjar för fullt och många strömmar till Sveriges semesterorter. Fastighetssverige har såklart gjort ett nedslag på några av de största semesterorterna – här får du svaret på vilka som är de fem största fastighetsägarna där du är!

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige