Image

Trähusbyggandet förstärks när K2A klarar Svanens krav

Energi/miljö K2A Fastigheter blir Svanenmärkt – det är första gången som en tillverkare av prefabricerade lägenheter med stomme av trä klarar Svanens krav för hus.
Publicerad den 19 Juni 2018

- Vi måste styra mer mot förnybara och hållbart producerade råvaror för att nå miljö- och klimatmål. Så vi är väldigt glada över att ha fått med oss en aktör som K2A som bygger med trä. Det innebär också att trähusbyggandet i Sverige förstärks med en märkning som konsumenter känner väl till och anser vara ett bra val för miljön, säger Ragnar Unge, vd för Miljömärkning Sverige.

- För oss är Svanenmärkningen ett resultat av många års hållbarhetsarbete som vi är mycket stolta över. Vi ser Svanenmärkning som en kvalitetsstämpel av oss som fastighetsbolag och vi är övertygade att det betyder mycket för våra hyresgäster, samarbetspartners och för kommunerna som vi verkar i. Målet är att alla våra nya bostadsprojekt ska miljöcertifieras, säger Johan Knaust, vd på K2A.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

K2A på Branschguiden

K2A är en snabbt växande och långsiktig fastighetsägare som utvecklar hyresbostäder och samhällsfastigheter för egen förvaltning. Vår inriktning är välplanerade, yteffektiva hyresbostäder för alla typer av boenden i Sverige där efterfrågan är hög. Vi bygger Svanenmärkta hus i svenskt trä – ett förnybart material som används i en effektiv industriell process där vi tar ansvar från naturens egen produktion till färdig bostad. Det gör oss till det gröna fastighetsbolaget. En position vi är stolta över att förvalta och utveckla.

K2A är en modern version av den ga...

Läs mer om K2A på Branschguiden

Partnertexter

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Ny lag om tvistelösning för de privata fastighetsägarnas hyresförhandlingar

Sverige Under fredagen klubbades en ny lag som börjar gälla 1 januari nästa år. Den ska hjälpa till med tvistelösningen med privata hyresvärdar. Fastighetssverige tog reda på vad Socialdemokraterna velat åstadkomma med lagförslaget som nu klubbats och varför vänsterpartiet har invändningar mot den.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige