Image

Swedavia ska sälja Clarion-hotellet

Transaktioner Swedavia inleder nu en försäljningsprocess av hotellfastigheten vid Stockholm Arlanda Airport, vilken opereras av Clarion. Därigenom skapas ytterligare förutsättningar för fortsatt utveckling av terminaler och fastigheter i flygplatsområdet. Hotellet invigdes 2012 och omfattar 414 rum samt 21 886 kvadratmeter uthyrningsbar yta.
Publicerad den 19 Februari 2014
Annons
Image
Clarion Hotel Arlanda Airport. Bild: Björkén Architects
Clarion Hotel Arlanda Airport.

Swedavia har beslutat att inleda en försäljningsprocess av hotellfastigheten vid Stockholm Arlanda Airport. Hotellfastigheten som opereras av Clarion består av 414 rum och 21 886 kvadratmeter uthyrningsbar yta med direkt anslutning till flygplatsterminalerna. Fastigheten invigdes i november 2012 och var samma år nominerad till årets hotellbyggnad.

Avsikten med försäljningen är att realisera värden och återinvestera i flygplatserna enligt den fastställda strategiska inriktningen, vilken även inkluderar ytterligare fastighetsutveckling där nästa naturliga steg är kontorsfastigheten Sky City Office One (Läs mer i artikeln här under).

- Det nära samarbetet med Clarion har varit avgörande både för utvecklingen av hotellet som resenärernas upplevelse på flygplatsen. Samtidigt som satsningen mottagits väldigt väl är det vår uppgift att bygga vidare på denna framgång med fokus på utveckling av befintliga och nya fastigheter, säger Karl Wistrand, vice vd på Swedavia

Fastighetsförsäljningen är den första som sker inom Swedavia. Rådgivare i samband med processen är DTZ. Utöver hotellfastigheten äger Swedavia hangar-, logistik samt kontorsbyggnader vid Stockholm Arlanda Airport, Göteborg Landvetter Airport samt Malmö Airport.

Relaterade artiklar

Ämnen

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Heimstaden testar udda inslag i Kronprinsen

Bolag Om en månad invigs första delen av det nyrenoverade Kronprinsen i Malmö. En del av fokuset i den kommersiella ytan är på träning och hälsa. Fastighetssverige tog därför pulsen på Heimstaden om hur det ska gå med deras "nära-centrum stadsdelscentrum" nu.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige