Image

Sweco får nya stadsplaneringsuppdrag i Kina

Energi/miljö På kort tid har Sweco nu fått planeringsuppdrag till tre nya eko-städer i Kina.
Publicerad den 28 Mars 2011

? Vi har haft stort fokus på att utveckla nya affärer i Kina de senaste åren. Under förra året hade vi också extra draghjälp av världsutställningen i Shanghai och den svenska paviljongen som våra arkitekter utformat. Det ser vi tydliga resultat av nu, säger Mark Ryberg, som är Swecos Kinachef.

Sweco har arbetat i Kina sedan 2001. Uppdragen har varierat i omfattning men fokus har legat på utveckling av bostadsområden och städer. Ett av de mest omfattande uppdragen som Sweco är involverad i är planeringen av staden Caofeidian, 25 mil sydost om Peking. En stad som när den är klar kommer att bebos av närmare en miljon människor.

Det sker en snabb inflyttning till de kinesiska storstadsområdena och miljöproblemen är på många håll stora. I skuggan av de många megastäderna sker satsningar på att utveckla städer i en mer hållbar inriktning. Sweco arbetar med konceptet Sustainable City som är ett helhetsgrepp för att få städer och bostadsområden att minska sin miljöpåverkan.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Nya Besqab redo att starta fler bostadsprojekt

Bolag Det nyligen genomförda sammangåendet med Aros Bostad gör att bolaget nu har en stor beredskap att starta fler bostadsprojekt i takt med att marknaden återhämtar sig. Det menar Magnus Andersson, vd på Besqab, när Fastighetssverige intervjuar honom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige