Image

Svensk Fastighetsfond inleder samarbete med internationell jätte

Bolag En global aktör, som förvaltar fastigheter för 16,2 miljarder euro, motsvarande knappt 140 miljarder kronor, satsar nu på den nordiska marknaden och inleder ett samarbete med Svensk Fastighetsfond.
Publicerad den 20 September 2012

Goodman Group inleder en nordisk satsning genom ett samarbete med Svensk Fastighetsfond.

Goodman Group förvaltar tillgångar med ett värde av 16,2 miljarder euro, motsvarande cirka 140 miljarder kronor, och är med detta den största industriella fastighetskoncern som har börsnoterats i Australien.

Koncernen investerar främst i logistik, men även kontor. Bolaget erbjuder även ett flertal börsnoterade och inte börsnoterade fastighetsfonder.

Totalt har koncernen cirka 14 miljoner kvadratmeter under förvaltning och utveckling.
Genom samarbetet med Svensk Fastighetsfond (SFF), som arbetar med fastighetsinvesteringar och kapitalförvaltning, hoppas Goodman kunna etablera en permanent plattform i Sverige och aktivt ta tillvara på de möjligheter som finns på den svenska logistikmarknaden.

- Goodman har i dag en etablerad närvaro i elva kontinentaleuropeiska länder och vårt inträde på den nordiska marknaden är nästa naturliga steg för att tillgodose våra kunders och investerares intressen i norra Europa. Vi är glada över samarbetet med SFF och jag är övertygad om att kombinationen av deras lokala kunskaper och vår globala expertis gör att vi kommer att lyckas, säger Danny Peeters, vd för Goodman i Kontinentaleuropa.

- Såväl Goodman i sin helhet samt den europeiska plattformen har en stark finansiell ställning. Vi ser fram emot att kunna tillgodose våra befintliga och nya kunders behov av moderna nya logistikanläggningar i Norden, säger Danny Peeters.

Goodman etablerar sitt nordiska huvudkontor i Stockholm och kommer att rekrytera en landschef. Regionen leds av Roger P Peters, regionchef för Nord- och Östeuropa.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Övervägande röd september – SBB återhämtade sig starkt

Lista Merparten av fastighetsbolagen fortsatte att backa på börsen under september månad, men pressade SBB gjorde en stark vändning på slutet och var ett av bolagen som ökade mest under månaden. Här presenterar Fastighetssverige en lista över bolagens prestation under årets nionde månad.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige