Image

Sveafastigheter säljer 26 000 kvadratmeter i Göteborg

Transaktioner Sveafastigheter säljer en stor fastighet i Torslanda, Göteborg, till Ness, Risan & Partners och Wilfast.
Publicerad den 3 Februari 2015

Fastigheten Sörred 7:8 i Torslanda omfattar 26 500 kvadratmeter uthyrningsbar area och är fullt uthyrd till International Automotive Components Group (“IAC”) som är huvudleverantör av hytter och dörrpaneler till Volvo Cars i Torslanda.

Försäljningen genomfördes 30 januari med omgående tillträde för köparna.
 
- Fastigheten är fullt utvecklad och uthyrd till en solid hyresgäst på långt avtal. Tidpunkten är därmed rätt för att överlämna fastigheten till nya ägare, så att vi kan fokusera på nya investeringsmöjligheter där vi kan addera värde genom ett aktivt ägande, säger Einar Erici på Sveafastigheter, som köpte fastigheten 2008.

- Vi är nöjda med förvärvet av en modern och flexibel produktionsanläggning, vilken stämmer väl med vår fastighetsportfölj och expertis, säger Mattias Wilson på Wilfast.

Leimdörfer och Kilpatrick Townsend var säljarens rådgivare i processen.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Ny regionchef syr om Sernekes kostym

Karriär Visionen är ännu inte klar. Inte så konstigt då Markus Arfvidsson enbart hunnit sitta på stolen som regionchef för Serneke Göteborg i några veckor. Hans uppdrag är att stärka bolagets affär och få det att växa på göteborgsmarknaden. Fastighetssverige tog ett samtal om varför han gillar vägar och hur det var att lämna Skanska efter 27 år.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige