Image

Sveafastigheter säljer 26 000 kvadratmeter i Göteborg

Transaktioner Sveafastigheter säljer en stor fastighet i Torslanda, Göteborg, till Ness, Risan & Partners och Wilfast.
Publicerad den 3 Februari 2015

Fastigheten Sörred 7:8 i Torslanda omfattar 26 500 kvadratmeter uthyrningsbar area och är fullt uthyrd till International Automotive Components Group (“IAC”) som är huvudleverantör av hytter och dörrpaneler till Volvo Cars i Torslanda.

Försäljningen genomfördes 30 januari med omgående tillträde för köparna.
 
- Fastigheten är fullt utvecklad och uthyrd till en solid hyresgäst på långt avtal. Tidpunkten är därmed rätt för att överlämna fastigheten till nya ägare, så att vi kan fokusera på nya investeringsmöjligheter där vi kan addera värde genom ett aktivt ägande, säger Einar Erici på Sveafastigheter, som köpte fastigheten 2008.

- Vi är nöjda med förvärvet av en modern och flexibel produktionsanläggning, vilken stämmer väl med vår fastighetsportfölj och expertis, säger Mattias Wilson på Wilfast.

Leimdörfer och Kilpatrick Townsend var säljarens rådgivare i processen.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Savills IM stärker teamet – rekryterar från Blackrock: "Fantastisk möjlighet"

Bolag Savills IM fortsätter stärka sitt team. Den gången är det Johan Bark som ansluter från Blackrock och tar rollen Head of Client Capital, Nordics. Han berättar för Fastighetssverige vad som lockade med rollen och vad han hoppas åstadkomma, vad han tar med sig från Blackrock och var han ser Savills IM i Norden framöver.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY