Image

Sveafastigheter inleder samarbete med Volvo

TRANSAKTIONER Sveafastigheter köper två fastigheter i Torslanda, Göteborg. Samtidigt inleder bolaget ett samarbete inriktat på fastighetsförvärv och fastighetsutveckling med Volvo Group Real Estate och Volvo Pensionsstiftelse.
Publicerad den 5 September 2008

De nu genomförda affärerna omfattar Sörred City, en fastighet med 15 000 kvadratmeter uthyrningsbar yta, fördelat på en bilvårdsanläggning, ett daghem, ett närcentrum för handel och service samt en konferens- och fritidsanläggning, allt beläget inom de centrala delarna av Torslandaområdet samt en snart färdiguppförd produktionsanläggning om totalt 28 000 kvadratmeter för International Automotive Components Group (IAC), även denna inom Torslandaområdet. IAC är underleverantör till den svenska bilindustrin. Affärerna genomfördes den 1 juli.

Svefastigheter förvärvar Sörred City tillsammans med Volvo Pensionsstiftelse och IAC-anläggningen förvärvas av ett nystartat joint venture-bolag som gemensamt ägs av Sveafastigheter, Volvo Group Real Estate (VRE) samt Volvo Pensionsstiftelse.

Syftet med det gemensamma bolaget är att skapa en plattform för att förvärva och utveckla fastigheter, främst sådana som inte till fullo omfattas av VRE:s kärnverksamhet idag.

– I och med de nu genomförda affärerna har vi kunnat förvärva två attraktiva och välbelägna fastigheter i Torslanda och dessutom lagt grunden för ett fortsatt samarbete med VRE och Volvo Pensionsstiftelse. Torslanda är ett spännande område, dominerat av en industri i omvandling och vi ser positivt på att medverka till utvecklingen av Torslanda tillsammans med starka samarbetspartners som kan branschen och området bättre än kanske någon annan, säger Simon de Château, vd på Sveafastigheter.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Savills IM stärker teamet – rekryterar från Blackrock: "Fantastisk möjlighet"

Bolag Savills IM fortsätter stärka sitt team. Den gången är det Johan Bark som ansluter från Blackrock och tar rollen Head of Client Capital, Nordics. Han berättar för Fastighetssverige vad som lockade med rollen och vad han hoppas åstadkomma, vad han tar med sig från Blackrock och var han ser Savills IM i Norden framöver.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY