Image
Ett nyskapat Arctic-bolag köper Sörred 7:8 i Torslanda.
Ett nyskapat Arctic-bolag köper Sörred 7:8 i Torslanda. Bild: Arctic Securities

Nytt Arctic-bolag köper i Torslanda

Transaktioner Torsholmen Sörred Fastighets AB, ett fastighetsbolag etablerat av Arctic Securities, har köpt Sörred 7:8 i Torslanda, Göteborg, som omfattar 27 500 kvadratmeter av NRP/Wilfast.
Publicerad den 1 Oktober 2019

Fastigheten är fullt uthyrd till IAC Group Sweden AB med en kvarvarande hyreslängd om cirka 9.5 år. IAC konstruerar instrument- och dörrpaneler till Volvo Cars bilproduktion i Torslanda. Det finns byggrätter på fastigheten som möjliggör framtida expansion för IAC.

Volvo Cars aviserade i mars 2019 att de avser inleda miljardinvesteringar i Torslandaområdet med bland annat en ny målerifabrik för att säkra kapaciteten på lång sikt samt sänka energiförbrukning och utsläpp med minst en tredjedel. Byggnationen förväntas starta under 2020.

– Vi är mycket nöjda över förvärvet av en modern fastighet i ett mycket strategiskt läge för logistik och produktion i direkt anslutning till Göteborgs hamn.

Fastigheten och IAC innehar en betydande funktion för hela Volvo Cars produktion i Torslanda. Vi ser fram emot att fortsätta utveckla fastigheten och ett långsiktigt samarbete med IAC, säger Henrik Borg, Head of Project Finance på Arctic i Sverige.

På uppdrag av Torsholmen Sörred Fastighets AB har Arctic agerat finansiell rådgivare och arrangerat hela bolagets kapitalstruktur via en kapitalanskaffning om 226 miljoner kronor i eget kapital från nordiska investerare samt förhandlat och möjliggjort en skuldfinansiering från en nordisk långivare. Arctic Business Management förvaltar fastigheten.

– Det var stort intresse för transaktionen bland våra nordiska investerare vilket gjorde att kapitalanskaffningen blev övertecknad på kort tid. Efter denna transaktion förvaltar nu Arctic fastigheter i Norden om cirka 25 miljarder kronor. Ambitionen är att fortsätta växa och hitta nya investeringsmöjligheter till våra kunder, säger Anna Hallsten, CEO på Arctic Sverige.

Roschier, Sweco och Svalner har agerat rådgivare åt köparen. Setterwalls och Cushman & Wakefield har agerat rådgivare till säljaren.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Partnertext

Handeln byggde staden – men vad gäller framöver?

Presenteras av Optimal Stadsutveckling

Senast från Fastighetssverige Plus

P-G: "Än blir ni inte av med mig"

Bolag Efter att i förra veckan ha presenterat vem som tar över P-G Perssons stol i Platzer så var det dags att avsluta år 2022 med bokslutet. Bolaget ser ett minskat fastighetsvärde – något den avgående vd:n inte sett på tio år. För Fastighetssverige berättar han mer om detaljerna i den senaste rapporten.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige