Image
Rebecca Rubin.
Rebecca Rubin. Bild: Sveafastigheter

Sveafastigheter rekryterar från White

Bolag Rebecca Rubin anställs som chef för social hållbarhet och affärsutvecklare hos Sveafastigheter. Hon kommer närmst från White Arkitekter i en roll som arkitekt med fokus på socialt värdeskapande i stadsutveckling.
Publicerad den 14 Februari 2022

Sveafastigheter utvecklar, bygger och förvaltar hem med omtanke om människor, klimatet och framtida generationer. Ett arbete som börjar redan vid idé- och dialogstadiet till hur en plats kan utvecklas.
– För oss på Sveafastigheter är det centralt att människor som bor hos oss ska trivas, känna sig trygga och må bra. Med Rebecca Rubin stärker vi fokuset ytterligare på att skapa hem med omtanke som sträcker sig långt utanför våra husväggar, säger Viktor Mandel, vd för Sveafastigheter.

Rebecca Rubin är arkitekt SAR/MSA och stadsplanerare, hon undervisar på Arkitekturskolan KTH och kommer närmast från White Arkitekter. På White har hon lett White Research Teams stadsbyggnads enhet och arbetat med att utveckla socialtvärdeskapande i stadsbyggnadsprocessens alla skeden. Rebecca Rubin har under de senaste åren utvecklat projekt som Flickrum i det offentliga, Framtidens idrottshall och Barnbo. Hon är flerfaldigt prisbelönt och nu aktuell genom Arkus forskningsprojektet "bostadens utifrån barnens behov".
– Jag har arbetat tillsammans med Sveafastigheter under en tid och förtagets öppenhet, vilja och förmåga att arbeta på nya sätt för att skapa värden för fler har lockat mig att arbeta inom organisationen. Bostaden är grundfundamentet i allas livsmiljö och att skapa bostäder med för fler är en av samtidens största utmaningar, jag ser framemot att utveckla och utmana tillsammans med Sveafastigheter, säger Rebecca Rubin.

Rebecca Rubin börjar hos Sveafastigheter 1 mars och ingår i ackvisitionsteamet som leds av Lars Gärde, affärsutvecklingschef för Sveafastigheter.
– Sveafastigheter vill visa att vi kan göra mer för att få människor att må bra i de bostäder och i de områden där vi verkar. Med Rebecca som chef för Social Hållbarhet får vi en mycket kompetent och inspirerande person, som samtidigt tillför ett stort personligt engagemang, säger Lars Gärde.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Lämnar John Mattson för vd-stolen på Tilia: "Roligt att få ta ett helhetsansvar"

Bolag Tilia Fastigheter har gjort klart med en ny vd. Framöver kommer bolaget ledas av Christina Hansson som ansluter från John Mattson där hon varit förvaltningschef. För Fastighetssverige ger Christina Hansson sin syn på uppdraget, Tilias position och om hur det är att verka i noterad kontra familjeägd miljö.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige