Image
Svante Bengtsson, blir vd för Fastator.
Svante Bengtsson, blir vd för Fastator. Bild: Fastator

Svante Bengtsson blir vd för Fastator – igen

Bolag Svante Bengtsson tillbaka i vd-stolen på Fastator – efter att man i januari meddelat att han skulle lämna bolaget till sommaren. I samband med att Bengtsson blir ny vd lämnar tf vd och styrelseordförande Björn Rosengren Fastator helt.
Publicerad den 29 April 2024

Svante Bengtsson är tillbaka på vd-stolen i Fastator. Bengtsson klev in på Fastator 2016 och blev vice vd 2019. I februari 2023 utsågs han till vd för Fastator och ersatte då Knut Pousette. I augusti 2023 meddelade Fastator att bolagets störste ägare Joachim Kuylenstierna skulle återta vd-rollen och Svante Bengtsson återgå till tjänsten som vice vd. I januari 2024 meddelade sedan Fastator att Svante Bengtsson skulle lämna bolaget till sommaren – men nu svänger man igen. Under måndagen meddelade Fastators styrelse att man beslutat utse Svante Bengtsson som vd för Fastator.
– När jag åtog mig uppdraget som tf vd i december 2023 var min målsättning att snabbt kunna rekrytera in en ersättare. Svante var ett givet val men han har av personliga skäl inte haft möjlighet att acceptera erbjudandet förrän nu. Då årsstämman senarelagts behöver jag nu prioritera mina övriga uppdrag och har därför kommit överens med styrelsens tf ordförande om att jag kommer att avveckla mina engagemang för Fastatorkoncernen, säger Björn Rosengren, tf vd Fastator.
– Fastator har under senaste halvåret genomgått ett formidabelt stålbad med stora strukturella förändringar. Det förändrade ränteläget har påverkat flera av våra investeringar negativt. Samtidigt finns det stor potential i våra innehav som jag inte tycker återspeglas i nuvarande börskurs. Jag ser därför fram emot att, efter framgångsrika förhandlingar med obligationsinvesterarna, fortsätta arbetet med att synliggöra dessa värden, säger Svante Bengtsson, vd på Fastator.
– Fastator befinner sig sedan en tid tillbaka i en turbulent omvärld där varje investering kräver mer tid av ledning och styrelse för att tillvarata de möjligheter och utmaningar som uppstår. Svante har varit ett starkt stöd för Björn Rosengren under hans tid som tf vd. Styrelsen hyser därför stort förtroende för att han är rätt person att leda bolaget framåt. Björn har som styrelseordförande under många år varit mycket viktig för uppbyggnaden av Fastator och har under hösten lagt mycket tid och kraft på att operativt hantera bolagets utsatta situation. Jag vill därför å hela styrelsens vägnar varmt tacka Björn för hans många insatser för bolaget, säger Anders Mossberg, tf styrelseordförande för Fastator.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Fastator på Branschguiden

Som det enda fastighetsnischade investmentbolaget på aktiemarknaden ger Fastator investerare och sparare en unik tillgång till fastighetssektorn som investeringsobjekt. Vårt spektrum av fastighetsrelaterade verksamheter skapar en bred portfölj, där investerare får möjligheten att exponeras mot flera olika delsegment på fastighetsmarknaden och samtidigt ta del av värdeutvecklingen i sektorn som helhet.
Fastators affärsidé är att bygga värde genom att starta och initialt driva bolag inom fastighetsrelaterade segment där vi ser goda tillväxtmöjligheter. Vi tar ett aktivt ägarska...

Läs mer om Fastator på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

De är största fastighetsägarna på din semesterort

Lista Sommaren härjar för fullt och många strömmar till Sveriges semesterorter. Fastighetssverige har såklart gjort ett nedslag på några av de största semesterorterna – här får du svaret på vilka som är de fem största fastighetsägarna där du är!

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige