Image

Stort intresse för Steen & Ström

BOLAG Runt 15 aktörer har kommit med indikativa bud på den norska köpcentrumkedjan Steen & Ström. - Vi har fått in väldigt många bud. Det råder stort intresse, och vi är väldigt nöjda, säger Steen & Ströms styrelseordförande Peter Ruzicka.
Publicerad den 15 April 2008

Köpcentrumkoncernen, som ägs av Stein Erik Hagen, har varit till salu sedan i julas, och i dagarna går fristen ut för att inkomma med de första indikativa buden.

- Vi har inte fått in alla ännu, men det rör sig om mellan 15 och 20 stycken, säger Ruzicka till Finansavisen.
- Det är en salig blandning av norska och utländska grupperingar, både enskilda och aktörer som har gått ihop för att lägga ett bud.

Det har spekulerats om att prislappen ska hamna på runt 22-23 miljarder norska (ungefär 26-27 miljarder svenska) kronor.
En av de intresserade sägs vara fondförvaltaren Aberdeen.

Steen & Ström äger nio svenska köpcentrum, bland andra Sollentuna centrum, Allum i Partille och Marieberg i Örebro.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Så stora är skillnaderna i yielder mellan Sverige och Danmark

Bolag Croisette håller ångan uppe i Danmark och förmedlar en ny affär där en utländsk investerare tar sig in på den danska marknaden. Martin Spangdahl-Fafara, Managing Director på Croisette Danmark, berättar för Fastighetssverige om affären, hur yielderna Danmark skiljer sig från Sverige, det utländska intresset på den danska marknaden och hur han tror att Croisette kan göra skillnad på den danska marknaden.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige