Image
Kineum i Gårda, Göteborg, byggstartas.
Kineum i Gårda, Göteborg, byggstartas. Bild: Reflex

Storprojekt i Gårda byggstartas

Bygg/Arkitektur Kontors- och hotellprojektet Kineum i Gårda, Göteborg, byggstartas nu. ESS Group har tecknat hyresavtal om 15 000 kvadratmeter hotell.
Publicerad den 4 September 2018

Bakom Kineum står NCC och Platzer. Reflex Arkitekter står för arkitekturen.

Projektet byggstartas nu i samband med att detaljplanen vinner laga kraft.

Totalt omfattar projektet cirka 42 000 kvadratmeter uthyrningsbar yta. Projektet inkluderar en befintlig byggnad samt en nybyggnation av ett nytt landmärke i form av ett 27 våningar högt hus med spännande design, innehållande kontor, hotell, mötesplatser och service.

- Vår styrka är att utveckla inbjudande och levande miljöer där helheten bidrar till att skapa en hållbar och attraktiv stadsdel i en viktig knutpunkt i Göteborg. Kineum blir ett nytt landmärke och vi ser fram emot att få sätta spaden i backen, säger Katarina Wåhlin-Alm, Sverigechef NCC Property Development.

ESS Group har tecknat hyresavtal för etablering av ett nytt unikt hotellkoncept om cirka 230 hotellrum med ambition att skapa en dynamisk och attraktiv destination för upplevelser och möten. Hyresavtalet är på 20 år och omfattar cirka 15 000 kvadratmeter.

- Vi brinner för att skapa destinationer dit människor vill återvända till. Vi är extremt stolta över Steam Hotel i Västerås, vår senaste destination. Ambitionen med vårt nya projekt är glasklar; vi skall överträffa oss själva, skapa något helt nytt och unikt. Att få göra det tillsammans med NCC och Platzer blir 100 poäng. Tillsammans skall vi skapa en ny reseanledning till Göteborg, en ny destination fylld av upplevelser och känsla, berättar Jonas Stenberg, vd för ESS Group.

Efter uthyrningen till ESS Group uppgår den aktuella uthyrningsgraden i projektet till drygt 65 procent.

Projektet genomförs av NCC och Platzer i ett bolag som ägs 50/50 av parterna. Platzer kommer förvärva NCC:s andel då projektet är färdigställt. Projektet uppskattas till ett totalt fastighetsvärde på drygt 2,3 miljarder kronor.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Partnertext

Framtidens laddsystem för elbilar

Presenteras av ChargeNode

Annons Image
Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Cibus tillväxtplaner efter nya storköpet

Bolag Cibus fortsätter göra stora portföljförvärv. Efter att ha köpt 72 fastigheter i Finland från Sagax berättar vd:n Sverker Källgården om tillväxtstrategin, den nya storägaren, planerna för andra halvåret 2021 och om expansionsmöjligheter till Norge och Danmark.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY