Image

Stordalen satsar på Helsingborg

Bygg/Arkitektur Det blir Petter Stordalens Nordic Choice Hotels som kommer att driva Helsingborgs nya hotell- och kongressanläggning.
Publicerad den 20 Januari 2016
Det blir Petter Stordalens Nordic Choice Hotels som kommer att driva Helsingborgs nya hotell- och kongressanläggning. Bild: Midroc
Det blir Petter Stordalens Nordic Choice Hotels som kommer att driva Helsingborgs nya hotell- och kongressanläggning.

I går presenterade Midroc och Helsingborgs stad vem som ska driva den nya hotell- och kongressanläggningen i centrala Helsingborg – Nordic Choice Hotels. Byggstart för den nya mötesplatsen sker under året och planeras stå klar i början av år 2020.

På en av Sveriges mest attraktiva tomter, mitt i centrala Helsingborg och med utsikt över Öresund, skapas en ny pulserande och central mötesplats. En ny plats för möten och sammankomster, hotell och bostäder för helsingborgare, näringsliv och besökare.
Midroc, som är byggherre för den nya mötesplatsen, har tecknat ett långsiktigt avtal med Nordic Choice Hotel som innebär att Clarion Hotel blir operatör för den nya hotell- och kongressanläggningen i Helsingborg.

- Helsingborg är en av Sveriges absolut vackraste städer och jag är väldigt stolt över att vi på Nordic Choice Hotels får vara med i detta projekt. Ett projekt som vi kommer att ta oss an med stor ödmjukhet och skapa tillsammans med de som bor i staden och i området, säger Petter Stordalen, ägare och styrelseordförande Nordic Choice Hotels.

Ångfärjestationen med The Tivoli flyttar under våren till den utbyggda kajen bredvid Tullhuset. På området mellan kongressanläggningens entré och the Tivoli planerar staden en park för umgänge, lek, evenemang och konserter.

– Det är mycket glädjande att det blir Nordic Choice Hotels som kommer driva den nya anläggningen. Satsningen kommer vara positiv för stadens besöksnäring, vilket både direkt och indirekt kommer att skapa nya jobb, inte minst för unga. Dessutom kommer projektet bidra till ett tryggare och mer levande city, säger Peter Danielsson, (M) kommunstyrelsens ordförande i Helsingborg.

Hotellet blir Helsingborgs största med 250 rum. Den nya hotell- och kongressanläggningen får en kongresskapacitet på mer än 1 300 deltagare samt ett flertal konferensrum, restauranger och café.

-Helsingborg är en mycket attraktiv stad som många vill besöka, övernatta och konferera i. Här kommer vi att utveckla en inbjudande mötesplats, en ny plats att vistas och umgås på som är tänkt att inspirera människor att förverkliga sina idéer. Med Nordic Choice Hotels som samarbetspartner kommer den nya anläggningen stärka stadens attraktivitet och bidra till utvecklingen av nordvästra Skåne, säger Magnus Skiöld, vd på Midroc Properties.

- Henrik Ekberg
henrik@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Colliers-toppen: Då vänder fastighetsmarknaden

Bolag Transaktionsmarknaden i Norden är den svagaste på ett decennium och någon särskilt stor ljusning väntar sig inte Colliers under det avslutande kvartalet, även om de väntar sig att det blir det starkaste på året och att ungefär tio miljarder euro ska omsättas fram till årsskiftet. För Fastighetsmarknaden som helhet dröjer det innan återhämtningen är här, först ska börsen och sedan obligationsmarknaden rätta till sig, det berättade Colliers nordiska vd Bård Bjølgerud under bolagets senaste Nordic Outlook-presentation.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige