Image
Midroc bygger bostäder på Ångfärjetomten i Helsingborg.
Midroc bygger bostäder på Ångfärjetomten i Helsingborg. Bild: Midroc

Midroc bygger bostäder vid Ångfärjetomten

Bostäder Midroc har tecknat avtal med Erik Bancks stiftelse rörande utveckling av bostäder i centrala Helsingborg. De kommer att byggas på Ångfärjetomten, bredvid den planerade hotell- och kongressanläggningen.
Publicerad den 10 Maj 2016

Midroc utvecklar totalt drygt 12 000 kvadratmeter bostäder på Ångfärjetomten, varav cirka 2 700 kvadratmeter kommer att byggas för Erik Bancks stiftelses räkning. Hälften av bostäderna kommer att vara hyresrätter på den öppna hyresmarknaden. Den andra hälften kommer i enlighet med stiftelsens syfte erbjudas behövande äldre, främst från Maria församling.

- Att utveckla bostäder i Ångfärjeprojektet ger oss möjlighet att erbjuda behövande bra lägenheter i ett fantastiskt läge, samtidigt som vi säkrar stiftelsens långsiktiga arbete genom att också hyra ut på den ordinarie bostadsmarknaden, säger stiftelsens ordförande Sven Rosenkvist.

- Avtalet med Erik Bancks stiftelse passar väl in i helheten, säger Magnus Skiöld, vd på Midroc Property Development. Vi har sen i vintras arbetat med utformningen av lägenheterna tillsammans med stiftelsen och Wingårdh arkitektkontor. Det blir ett spännande område med bostäder som kommer att attrahera flera målgrupper, med lägenheter från ett till fem rum och kök.

De flesta bostäderna i projektet kommer Midroc att upplåta som bostadsrätter, cirka 110 stycken.

Fakta
Midroc utvecklar en hotell- och kongressanläggning i centrala Helsingborg samt bostäder på den s.k. Ångfärjetomten efter vinst i en markanvisningstävling 2010.
Schaktning, marksanering och ledningsomläggning påbörjas från och med augusti 2016. Därefter byggs garage under både hotell/kongress- och bostadsdelen.
Inflyttning i bostäderna är planerat till 2019.

- Henrik Ekberg
henrik@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Colliers-toppen: Då vänder fastighetsmarknaden

Bolag Transaktionsmarknaden i Norden är den svagaste på ett decennium och någon särskilt stor ljusning väntar sig inte Colliers under det avslutande kvartalet, även om de väntar sig att det blir det starkaste på året och att ungefär tio miljarder euro ska omsättas fram till årsskiftet. För Fastighetsmarknaden som helhet dröjer det innan återhämtningen är här, först ska börsen och sedan obligationsmarknaden rätta till sig, det berättade Colliers nordiska vd Bård Bjølgerud under bolagets senaste Nordic Outlook-presentation.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige