Image

Stopp för Humlegårdens planer med Riddaren 18

Bygg/Arkitektur Humlegården har under flera år arbetat med kvarteret Riddaren 18 på Östermalm i Stockholm. Nu utgår ärendet från behandling i Stadsbyggnadsnämnden
Publicerad den 14 April 2014
Stadsbyggnadsnämnden tar inte upp ärendet Riddaren 18 till behandling. Bild: Humlegården
Stadsbyggnadsnämnden tar inte upp ärendet Riddaren 18 till behandling.

”Bakgrunden till att Stadsbyggnadsnämnden nu har valt att inte behandla frågan, står troligen att finna i den mediebild som präglar debatten om stora byggnadsprojekt i Stockholm. Vi kan för egen del konstatera att vi lagt för mycket tid på själva projektet och för lite på information till politiker, media, andra opionionsbildare och allmänhet. Vi har inte lyckats nå fram med att beskriva projektets fördelar. För detta ska vi dra lärdom för framtiden. Vi avvaktar besked från staden om hur de önskar driva arbetet med kvarteret Riddaren vidare”, skriver Humlegården på sin hemsida.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Här är brittiska investerarens nordiska planer

Bolag ICG gick in i Finland i slutet av 2021 genom förvärvet av Thermo Fishers finska huvudkontor och FoU-anläggning från Niam. Chad Brown, vd på ICG, berättar för Fastighetssverige om förvärvet, ICG:s syn på de nordiska marknaderna och om deras tillväxtplaner i Norden.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY