Image
Loggan för Stenungsundshem.
Loggan för Stenungsundshem. Bild: Stenungsundshem

Stenungsundshems vd får lämna sin post

Bolag Ted Lärnhem, vd för det kommunala bostadsbolaget Stenungsundshem, fick under tisdagen lämna sin post med omedelbar verkan.
Publicerad den 21 Oktober 2021

Enligt styrelseordförande Jan Rudén (S) handlar det om att Ted Lärnhem haft andra uppdrag vid sidan om.
– Han har varit huvudman för ett mindre företag. Det står väldigt tydligt i vd-avtalet att sidouppdrag ska prövas av styrelsen och sedan måste godkännas. Det handlar om lojalitet, säger Jan Rudén, till lokaltidningen ST-tidningen.

Ted Lärnhem hade drivit sitt byggföretag i tre år när han anställdes 2017, men enligt avtalet han då skrev på skulle han ägna all sin tid åt Stenungsundshem.

För ett år sedan behövde kontorslokaler anpassas på grund av pandemin och företaget som då anlitades, anlitade i sin tur Ted Lärnhems byggföretag för att sätta upp skärmar vid kundtjänst, något Hem & Hyra var först med att rapportera om.

Styrelsen har tillsammans med Ted Lärnhem kommit fram till att han lämnar sitt uppdrag på dagen. Det innebär att han är avstängd med lön under sin uppsägningstid.

– Det bygger i botten på en förtroendefråga, och i och med att vi är ett allmännyttigt bolag är vi extra finkänsliga på den biten, säger Rudén till ST-tidningen.

Nu arbetar styrelsen snabbt för att tillsätta en tillförordnad vd tills en permanent tillsättning är klar.

- Andreas Lithander
andreas@fastighetssverige.se

Ämnen

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Batljan: "Vi kommer aldrig släppa JM"

Bolag Den 20 juni köpte SBB 20 procent av kapitalet i JM och under hösten har börsjätten fyllt på ännu mer och äger nu 27 procent av aktierna. Det har spekulerats om SBB kan komma att lägga ett bud på hela bolaget men kring det ämnet är Ilija Batljan som väntat fåordig. SSB-vd:n ser i alla fall JM som en långsiktigt investering för sitt snabbväxande bolag, det berättade han bland annat under ett event som Aktiespararna ordnade under tisdagen.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY