Image

Stendörren säljer Statens Biblioteksdepå i Håbo

Transaktioner Stendörren säljer en fastighet inrymmande Statens Biblioteksdepå i Håbo till Vacse för 87 miljoner kronor.
Publicerad den 11 Maj 2015

Fastigheten Håbo Rölunda 1:6 ingick i Stendörrens förvärv från Altira, som genomfördes tidigare i vår. Stendörren bedömer att fastigheten inte är långsiktigt strategisk för företaget.

Försäljningspriset överstiger anskaffningsvärdet med 13 procent.

- Vi är väldigt nöjda med att ha fått möjlighet att förvärva ett objekt som passar mycket bra in i Vacses portfölj av fastigheter med stabila och långsiktiga hyresgäster. Vår avsikt är att äga och att fortsätta utveckla fastigheten, tillsammans med hyresgästen, under en lång tid, säger Ossie Everum, vd för Vacse.

Hela fastigheten hyrs av Kungliga Biblioteket som disponerar en yta om cirka 11 700 kvadratmeter. Byggnaderna på fastigheten är uppförda under 50-, 60- och 70-talet och har renoverats och anpassats löpande.

Pangea Property Partners har varit rådgivare i affären.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Stendörren Fastigheter på Branschguiden

Stendörren Fastigheter AB (publ) är ett fastighetsbolag noterat på Nasdaq Stockholm, Mid Cap, som äger, förvaltar och utvecklar lagerlokaler, logistik, industrilokaler och kontorslokaler i Storstockholm och Mälardalen. På Stendörren söker vi alltid den bästa lösningen för våra hyresgäster och anpassar våra hyreslokaler efter deras behov, inte bara för att optimera effektivitet och lönsamhet, utan även trivsel och arbetsglädje.

Våra lokaler finns främst i Storstockholm och Mälardalen i bland annat Högdalen, Veddesta, Upplands-Bro, Uppsala, Enköping, Västerås, Flen ...

Läs mer om Stendörren Fastigheter på Branschguiden

Partnertext

Framtidens laddsystem för elbilar

Presenteras av ChargeNode

Annons Image
Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Trianon hämtar chef från Castellum

Bolag Lämnar Castellum – för chefstjänst på Trianon.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY