Image
Stendörren köper i Helsingforsregionen.
Stendörren köper i Helsingforsregionen. Bild: Stendörren

Stendörren premiärköper i Finland

Transaktioner Stendörren tar klivet in i Finland och köper tre industrifastigheter i Helsingforsregionen.
Publicerad den 19 Juli 2022

Stendörren Fastigheter etablerar sig i den för bolaget nya marknaden Helsingfors genom förvärv av industrifastigheterna Tiilitie 8, Tiilitie 10 och Pyymosantie 4, Vantaa från ett lokalt fastighetsbolag. Fastigheterna blir Stendörrens första förvärv i den attraktiva Helsingforsregionen. Överenskommet fastighetsvärde uppgår till 6,9 miljoner euro motsvarande cirka 75 miljoner svenska kronor och den totala uthyrningsbara ytan uppgår till 6 591 kvadratmeter. Fastigheterna är uthyrda till flera olika hyresgäster.
– Vi är mycket glada att kunna fortsätta vår expansion i ytterligare en ny marknad genom första förvärvet i Helsingforsregionen. Vi har följt marknaden en tid och ser att det finns attraktiva affärer här som kan bidra med god avkastning och värdetillväxt. Fastigheterna är belägna i det etablerade industriområdet Petikko, Vantaa och har god utvecklingspotential, säger Erik Ranje, verkställande direktör för Stendörren.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Stendörren Fastigheter på Branschguiden

Stendörren Fastigheter AB (publ) är ett fastighetsbolag noterat på Nasdaq Stockholm, Mid Cap, som äger, förvaltar och utvecklar lagerlokaler, logistik, industrilokaler och kontorslokaler i Storstockholm och Mälardalen. På Stendörren söker vi alltid den bästa lösningen för våra hyresgäster och anpassar våra hyreslokaler efter deras behov, inte bara för att optimera effektivitet och lönsamhet, utan även trivsel och arbetsglädje.

Våra lokaler finns främst i Storstockholm och Mälardalen i bland annat Högdalen, Veddesta, Upplands-Bro, Uppsala, Enköping, Västerås, Flen ...

Läs mer om Stendörren Fastigheter på Branschguiden

Annons Image
Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Oscar Properties styrelseordförande om Engelberts avgång: "Han är en visionär"

Karriär Oscar Properties har genomgått metamorfos. Det är vad Peter Norman, styrelseordförande i Oscar Properties, anger som anledningen till att bolagets vd sen 19 år nu ska lämna över till Carl Janglin.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige