Image
Stendörren köper i Helsingforsregionen.
Stendörren köper i Helsingforsregionen. Bild: Stendörren

Stendörren premiärköper i Finland

Transaktioner Stendörren tar klivet in i Finland och köper tre industrifastigheter i Helsingforsregionen.
Publicerad den 19 Juli 2022
Annons
Image

Stendörren Fastigheter etablerar sig i den för bolaget nya marknaden Helsingfors genom förvärv av industrifastigheterna Tiilitie 8, Tiilitie 10 och Pyymosantie 4, Vantaa från ett lokalt fastighetsbolag. Fastigheterna blir Stendörrens första förvärv i den attraktiva Helsingforsregionen. Överenskommet fastighetsvärde uppgår till 6,9 miljoner euro motsvarande cirka 75 miljoner svenska kronor och den totala uthyrningsbara ytan uppgår till 6 591 kvadratmeter. Fastigheterna är uthyrda till flera olika hyresgäster.
– Vi är mycket glada att kunna fortsätta vår expansion i ytterligare en ny marknad genom första förvärvet i Helsingforsregionen. Vi har följt marknaden en tid och ser att det finns attraktiva affärer här som kan bidra med god avkastning och värdetillväxt. Fastigheterna är belägna i det etablerade industriområdet Petikko, Vantaa och har god utvecklingspotential, säger Erik Ranje, verkställande direktör för Stendörren.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Stendörren Fastigheter på Branschguiden

Stendörren Fastigheter AB (publ) är ett fastighetsbolag noterat på Nasdaq Stockholm, Mid Cap, som äger, förvaltar och utvecklar lagerlokaler, logistik, industrilokaler och kontorslokaler i Storstockholm och Mälardalen. På Stendörren söker vi alltid den bästa lösningen för våra hyresgäster och anpassar våra hyreslokaler efter deras behov, inte bara för att optimera effektivitet och lönsamhet, utan även trivsel och arbetsglädje.

Våra lokaler finns främst i Storstockholm och Mälardalen i bland annat Högdalen, Veddesta, Upplands-Bro, Uppsala, Enköping, Västerås, Flen ...

Läs mer om Stendörren Fastigheter på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Swedbank: Så kan hyreshöjningarna påverka inflationen

Ekonomi/Finansiering I fredags förra veckan var sista dagen för hyresvärdarna att skicka in framställan om hyresjusteringar inför 2023 års hyresförhandlingar. Fastighetsägarna Stockholm gick under september ut med en uppmaning om att fastighetsägare skulle efterfråga en hyreshöjning på 9,5 procent. Fastighetssverige har kollat närmare på hur det skulle påverka inflationen om Fastighetsägarna fick sin vilja igenom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige