Image

Stendörren köper i Stockholm

Transaktioner Stendörren Fastigheter har, genom bolagsaffär med Peab, köpt och tillträtt del av fastigheten Södertälje Almnäs 5:2 belägen i lager- och logistikområdet Stockholm Syd.
Publicerad den 21 December 2015

Köpet omfattar totalt 182 000 kvadratmeter mark och är bebyggt med lokaler om cirka 27 500 kvadratmeter. Lokalerna är uthyrda till 96 procent och producerar ett årligt hyresvärde om 16,1 miljoner kronor. Köpet omfattar även en byggrätt om 31 000 kvadratmeter för lätt industri, lager och logistik. Det överenskomna transaktionsvärdet uppgår till 118 miljoner kronor.

– Vi är mycket glada för att på kort tid kunnat genomföra denna affär med Peab som vi gärna ser ett fortsatt samarbete med. Detta förvärv erbjuder mycket intressanta utvecklingsmöjligheter och utgör ett positivt tillskott för Stendörren i området Stockholm Syd, säger Fredrik Brodin, vd för Stendörren Fastigheter.

– Vi ser positivt på att få in Stendörren som en aktör inom Stockholm Syd Almnäs och vi kommer fortsätta att utveckla vårt kvarvarande bestånd, säger Fredrik Pettersson, regionchef på Peab Fastighetsutveckling.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Stendörren Fastigheter på Branschguiden

Stendörren Fastigheter AB (publ) är ett fastighetsbolag noterat på Nasdaq Stockholm, Mid Cap, som äger, förvaltar och utvecklar lagerlokaler, logistik, industrilokaler och kontorslokaler i Storstockholm och Mälardalen. På Stendörren söker vi alltid den bästa lösningen för våra hyresgäster och anpassar våra hyreslokaler efter deras behov, inte bara för att optimera effektivitet och lönsamhet, utan även trivsel och arbetsglädje.

Våra lokaler finns främst i Storstockholm och Mälardalen i bland annat Högdalen, Veddesta, Upplands-Bro, Uppsala, Enköping, Västerås, Flen ...

Läs mer om Stendörren Fastigheter på Branschguiden

Annons Image
Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Oscar Properties styrelseordförande om Engelberts avgång: "Han är en visionär"

Karriär Oscar Properties har genomgått metamorfos. Det är vad Peter Norman, styrelseordförande i Oscar Properties, anger som anledningen till att bolagets vd sen 19 år nu ska lämna över till Carl Janglin.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige