Image

SSM köper in sig i Profiprojekt vid Brommaplan

Transaktioner Profi och SSM bildar ett joint venture-bolag som ska utveckla bostäder i direkt anslutning till Brommaplan och Drottningholmsvägen.
Publicerad den 6 Juli 2016
Bordduken 7 i Bromma. Bild: Profi
Bordduken 7 i Bromma. Thomas Sipos Bild: Profi Fastigheter
Thomas Sipos

Profi har tidigare ensamt ägt tomträtterna Linneduken 5 och Bordduken 7 med en total yta om 11 000 kvadratmeter. Nu bildar Profi och SSM ett JV (partnerna äger 50 procent var) som ska tillföra platsen attraktiva bostäder och utökad service. Brommaplan är en av Stockholms stads tyngdpunkter i översiktsplanen med fokus på förtätning och utökning av centrum.

- Vi är mycket glada för att gå vidare med våra utvecklingsplaner för Brommaplan. SSM utvecklar framgångsrikt bostäder i området med sitt projekt Bromma Tracks och är därmed en optimal samarbetspartners för utvecklingen av vårt bestånd, säger Thomas Sipos, vd för Profi Fastigheter.

- Brommaplan är med sina goda kommunikationsmöjligheter och närhet till både city och grönområden ett mycket intressant område för våra kunder. Vi ser potential till att utveckla upp emot 400 bostäder tillsammans med Profi, säger Mattias Roos, vd på SSM.

Bolagen samverkar idag i projektet Turbinhallen i Nacka, där Gustaf de Lavals historiska fabriksmiljö omvandlas till modernt livsstilsboende med 205 lägenheter och servicefunktioner.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Så ska Södra Änggården förvandlas från industriområde till bostadsområde

Bygg/Arkitektur Södra Änggården är en ny, stor stadsdel i Göteborg som utvecklas just nu. Sex olika byggaktörer är involverade i projektet, ett projekt som hålls ihop av Development Partner. För vd Marcus Jonsson, som varit involverad sedan 2017, har det varit en resa genom pandemi, lågkonjunktur och byggkris.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige