Image
SPG köper i Kungälv.
SPG köper i Kungälv. Bild: SPG

SPG köper i Kungälv

Transaktioner Scandinavian Property Group (SPG) har ingått avtal om förvärv av fastighet i Kungälv, strax norr om Göteborg, avsedd för förskola & vård.
Publicerad den 3 Juni 2020

SPG planerar att uppföra en förskola om cirka 1 000 kvadratmeter. Fastigheten som är strategiskt placerad i ett nytt bostadsområde kommer att exploateras med cirka 300 nya bostäder i form av radhus och villor. Fastigheten är cirka 6 000 kvadratmeter vilket medför fina och rymliga utemiljöer för barnen. Förskolan planeras att öppna till terminsstarten i augusti 2021.
– Förvärvet är helt i linje med vår satsning inom omsorg där utveckling av förskolor är en viktig del. Vi har sedan tidigare utvecklat och ägt ett flertal förskolor i både Norge och Sverige och satsar nu på att bygga upp en portfölj om cirka 20 förskolor de närmsta fem åren, säger Carl Zetterqvist vd för SPG i Sverige.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Så här många Netto-butiker har Coop ställt om

Bolag Coop köpte för drygt ett år sedan Nettos svenska butiker. I affären ingick 163 butiker som ställs om till Coops nya butiksformat. Coops presschef Helena Esscher berättar för Fastighetssverige hur det här arbetet fortskrider.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY