Image

Specialfastigheter säljer fängelse

Transaktioner Specialfastigheter säljer fängelset i Mariestad.
Publicerad den 4 Mars 2014

Köpare av fastigheten, Mariestad Fiskgjusen 2, är Ekebydalsborgen AB.

Fastigheten är belägen vid Tidans utlopp vid Vänern i de centrala delarna av Mariestad och har en lokalarea på cirka 3 622 kvadratmeter och en tomtareal om cirka 15 407 kvadratmeter. Anstalten är en av landets äldsta fängelser från mitten på 1800-talet som det bedrivits kriminalvård i fram till 2010.

Den nya fastighetsägaren har olika utvecklingsplaner för fastigheten.

- Det är en väldigt charmig kulturmärkt fastighet med en fantastisk sjöutsikt, säger Richard Liu på Ekebydalsborgen.

- Fastigheten har en stor utvecklingspotential för till exempel vandrarhem, ho¬tell, vårdhem eller liknande. Vi välkomnar även andra kreativa utvecklingsidéer för fastigheten, säger Richard Liu.

A&P fastighetstransaktioner har varit säljarens rådgivare vid försäljningen.

Relaterade artiklar

Ämnen

A&P Fastighetstransaktioner på Branschguiden

Sedan tidigt 2000-tal har A&P Fastighetstransaktioner utvecklat ett omfattande nätverk och förmåga att genomföra fastighetstransaktioner inom Sveriges storstadsområden, likväl inom mindre likvida regionala och lokala marknader. Vi tror att bredden på vårt nätverk, proaktiva inställning, strukturerat arbetssätt och engagemang i varje transaktion är nyckeln till framgångsrika affärer och vår leveransförmåga, särskilt på mindre likvida marknader.

A&Ps uppdrag innefattar transaktioner av enskilda fastigheter, portföljer och utvecklingsprojekt i södra Sverige från våra kon...

Läs mer om A&P Fastighetstransaktioner på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Stor våg av nya asiatiska investerare att vänta 2021

Sverige I takt med ökade vaccinationstal mot Covid-19 och lättade reserestriktioner väntas transaktioner med internationella investerare öka i Sverige under 2021. Joachim Svedberg, Acting Head of Capital Markets på Colliers, berättar för Fastighetssverige vilka nya investerare som tar sikte på Sverige, vilka segment och städer de intresserar sig för.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY