Image

Fängelset i Härnösand sålt

Transaktioner Specialfastigheter säljer det gamla fängelset i Härnösand till Ekebydalsborgen AB.
Publicerad den 30 November 2012

Fastigheten är belägen i centrala Härnösand. Den är uppförd 1861 och har en lokalarea på 8 852 kvadratmeter. Inom fastigheten har det bedrivits kriminalvård fram till 2009. Ekebydalsborgen AB tillträder fastigheten den 2 januari 2013.

Den nya fastighetsägaren har olika utvecklingsplaner för fastigheten.

-Det är en väldigt fin fastighet med charm från mitten av 1800-talet säger Richard Liu på Ekebydalsborgen AB. Fastigheten är utrustad med en sporthall, matsal, och 100-tal rum för boende. Den inrymmer även verkstadslokaler på cirka 3 000 kvadratmeter. Fastigheten har ett strategiskt och bra läge vid E4 och skulle till exempel kunna utvecklas till ett hotell eller vandrarhem och en restaurang, säger Richard Liu.

Ekebydalsborgen köpte tidigare i år det gamla fängelset i Ånge av Specialfastigheter.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Fastighetssveriges favoritepisoder från Wallenstams bok

Bolag På vårt event Lokalmarknadsdagen i mars berättar Hans Wallenstam om 90-talskrisen, hur Wallenstam var det enda västsvenska fastighetsbolaget som överlevde och om sina nyvunna erfarenheter som författare. Fastighetssverige har naturligtvis läst hans bok "Mot alla odds" – och under tre dagar rankar vi här de mest läsvärda episoderna från den. I dag: Kulturkrocken mellan det gamla och det nya, vändningen i ulltröja från Grebbestad, valutakäftsmällen på slottet och julkortet till värsta antagonisten.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY